Haberler

  • 06 Haziran 2014

KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Eroğlu’na Üniversitemiz Tarafından Fahri Doktor Ünvanı Verildi

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Senatosu tarafından alınan karar doğrultusunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Sayın Dr. Derviş Eroğlu’na Fahri Doktor Ünvanı verildi.

KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Dr. Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen Fahri Doktor Ünvanı töreni ile “Kıbrıs’ın Dünü, Bugünü ve Yarını” adlı konferansa katıldı.

Törene Vali Vekili Mustafa Aydın, Kıbrıs Ankara Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı, Sivas Milletvekilleri M. Nursuna Memecan, Malik Ejder Özdemir, Tugay Komutanı Tuğgeneral  F. Celaleddin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, Başsavcı Hasan Aydın, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı  Merih Dinçer, İdare Mahkemesi Başkanı Yusuf Güney, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, Jandarma Alay Komutanı Okçin Akşit, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan,  Baro Başkanı Muharrem Eliş, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Vali Vekili Mustafa Aydın  “Biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti’nin her vatandaşı Kıbrıs davasını yüreğinde taşımaktadır. Gücümüz birliğimizden ve sarsılmaz gönül bağımızdan ileri gelmektedir. Sayın Cumhurbaşkanım sizlerin burada bulunmanız bizler için bir onur kaynağıdır“ ifadelerine yer verdi.

Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ise Cumhurbaşkanı Dr. Eroğlu’nun  Kıbrıs’ta siyasal olgunlaşmanın temelini attığını ifade ederek  “Sayın  Dr.  Eroğlu, toplumlararası siyasal diyalogların gelişmesine katkı sağlamış, adada yaşayan insanların din, dil, milliyet  ve etnik farklılık gözetmeden birarada  yaşama kültürüne büyük katkı sağlamış, kıymetli bir devlet adamıdır. Benzer şekilde KKTC ve TC Devleti arasındaki köklü ilişkilerin daha da gelişmesine  katkı sağlamıştır.  Sayın Cumhurbaşkanımıza   katılımından dolayı teşekkür ediyor,   Senatomuz tarafından kendisine verilmesi kararlaştırılan Fahri Doktora Ünvanını  vermenin onurunu yaşıyorum”  dedi.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları Özel Mahir Sevim Özduman İlkokul/Ortaokul öğrencileri ile CÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri tarafından  mini konserler verildi.

Konserin ardından KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Derviş Eroğlu’na Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık tarafından “Fahri Bilim Doktoru” belgesi takdim edilerek akademik cübbesi giydirildi ve günün anısına  plaket takdim edildi.

 Yapılan törenin ardından Cumhurbaşkanı Dr. Eroğlu, “Kıbrıs’ın Dünü, Bugünü ve Yarını” adlı konferansını  gerçekleştirdi. Ve  konferansa katılan davetlilerin sorularını yanıtladı

06

Haziran

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B