• 06 Haziran 2014

KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Dr. Eroğlu’ndan Rektörümüze Ziyaret

Fahri Doktora Törenine katılan   ve “Kıbrıs’ın Dünü, Bugünü, Yarını”  adlı konferansını  vermek üzere Üniversitemize gelen KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Dr. Derviş Eroğlu, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık’ı makamında ziyaret etti.

Vali Vekili Mustafa Aydın,  Milletvekili M. Nursuna Memacan, KKTC Ankara Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ve CÜ Genel Sekreter V. Prof. Dr. Ömer Poyraz’ında katıldığı ziyarette Rektör Prof. Dr. Kocacık,  KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Dr. Derviş Eroğlu’nu Üniversitemizde görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Üniversitemiz hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Dr. Eroğlu,  Cumhuriyet Üniversitesi’nde olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, kendisine Fahri Doktora Ünvanı verilmesinden dolayı  Rektör Prof. Dr. Kocacık başta olmak üzere Üniversitemiz Senato Üyelerine teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Sayın Dr. Eroğlu daha sonra Rektörlük şeref defterini imzaladı.

Ziyaretin ardından Cumhurbaşkanı Sayın Dr. Eroğlu,  Üniversitemiz kampüsünü gezerek Rektör Prof. Dr. Kocacık’tan bilgi aldı.

Haziran