Haberler

  • 06 Haziran 2014

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu Sivas’ta

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ)’nde  Fahri Doktora Töreni ve Konferans vermek ve ilimizde bir dizi temaslarda bulunmak üzere Sivas’a gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Sayın Derviş Eroğlu tören öncesi Sivas Valiliğine geçerek Vali Alim Barut’u makamında ziyaret etti.

Sivas Nuri Demirağ Havaalanı’ndan  il protokolü tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Eroğlu’na  Valilik ziyaretinde, TBMM Meclis İdare Amiri Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, AK Parti Sivas Milletvekili Mesude Nursuna Memecan, Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, kurum müdürleri, ve davetliler eşlik etti.

Vali Barut ziyarette Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu Sivas’ta görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Sivas’ın tarihi ve kültürü hakkında bilgi verdi.

 Vali Barut’la bir süre sohbet eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, Sivas’a ilk kez geldiğini ifade ederek, “4 Eylül'de Atatürk'ün Sivas'a gelmesi ve kongreyi burada yapması bizim çocukluğumuzdan beri bildiğimiz, kitaplardan okuduğumuz bilgilerdir. Biz de Kıbrıs'ta mücadeleyi sürdürürken tabii ki Atamızın mücadelesinden örnekler aldık ve Kıbrıs'ta Türk devleti kurma mutluluğuna eriştik” ifadelerine yer verdi.

Vali Barut Cumhurbaşkanı Eroğlu’na ziyaret  anısına Selçuklu sembolü olan Çiftbaşlı Kartal hediye etti.

06

Haziran

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B