Haberler

  • 04 Haziran 2014

Rektör Prof. Dr. Kocacık'tan Belediye Başkanı Aydın'a Ziyaret

Rektör Prof. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Yapı İşleri Daire Başkanı Alptekin Yücel ile birlikte Belediye Başkanı Sami Aydın'ı ziyaret etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Naci Süha'nın da katıldığı ziyarette  Rektör Prof. Dr. Kocacık, Belediye'nin imar planı revizyonunda Üniversitemizle ilgili olarak, Yenişehir'den Üniversitemize yol yapımı ve  Fadlum Köprüsü yanına yeni bir köprü yapımı ile ilgili görüşmeler yaparak, "Göreve geldiğimiz günden itibaren Fadlum Köprüsü, uğraştığımız bir konuydu. İnşallah sizlerinde desteğiyle bir bu sorunu ortadan kaldırmayı ümit ediyoruz. Bizler her türlü işbirliğine hazırız. Yeni yapılacak yol ile birlikte ulaşım sorunumuzun büyük ölçüde çözüleceğine inanıyorum. Akademik ve idari personelimiz öğrencilerimiz inşallah rahat bir nefes alacak." ifadelerine yer verdi ve Başkan Aydın'a bu projeler için teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Kocacık ayrıca Başkan Aydın'ı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Derviş Eroğlu'na  Üniversitemizde verilecek Fahri Doktora Belgesi Töreni'ne davet etti.

- Fadlum Köprüsü; Yeni Eğitim Öğretim Yılında Hazır Hale Gelecek -

Belediye Başkanı Aydın, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sayın Rektörüm biliyorsunuz Halk Otobüsleri Şoförlerine verilen eğitimler devam ediyor. Görüyoruz ki  vatandaşlardan gelen görüşler üzerine şoförlerden kaynaklanan şikayetler azaldı. Bu birlikte başardığımız bir çalışma oldu. Demek ki meyveleri alınıyor. Biz bu anlamda size ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi

Başkan Aydın konuşmasının devamında kamulaştırmaların henüz başlamadığını ifade ederek " Kamulaştırmayla ilgili henüz süreç başlamadı. Orada bir sürprizle karşılaşmazsak Fadlum Köprüsü'nü 2014-2015 eğitim/öğretim yılı Eylül ayına yetiştirmeyi arzu ediyoruz. En kötü ihtimal bu yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Biz zaman kaybetmemek için köprüyle ilgili proje ihalesini yaptık. Zemin etüt sondaj çalışmalarını başlattık ve hemen işe koyulduk. Oradaki mülkiyet sahipleriyle bir kaç kişiyle prensip olarak anlaştık. Ama bunların hepsiyle resmi olarak anlaşıp intikalinin yapılması gerek. Bununla birlikte Cumhuriyet Üniversitesi'nin  ulaşımla ilgili yaşadığı ana sorunları %100 olmasa da büyük bir kısmını önümüzdeki sezona çözmüş olacağız. Ziyaretleriniz ve ilginizden dolayı teşekkür ediyoruz." ifadelerine yer verdi.   

04

Haziran

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B