Haberler

  • 03 Haziran 2014

İletişim Fakültemiz İlk Mezunlarını Verdi

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) İletişim Fakültesi ilk mezunlarını vermenin heyecanını yaşadı.

2006 yılında kurulan ve 2010 yılında ek kontenjandan öğrenci alarak eğitime başlayan CÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım ve Gazetecilik Bölümleri mezunları için Merkezi Amfi’de mezuniyet töreni düzenlendi.

Fakültenin ilk mezunları için düzenlenen törene Dekan Prof. Dr. Metin Erol, Fakülte Sekreteri Hamiyet Bayar, öğretim üyeleri, öğrenci aileleri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Dekan Prof. Dr. Metin Erol, ilk mezunları vermenin gururunu ve sevincini yaşadıklarını söyleyerek iletişim Fakültesi'nin kuruluş aşaması ve bugüne gelinen sürece değindi. Dekan Prof. Dr. Erol, “Bu sene mezun olmakta olan öğrencilerimiz fakültemizdeki hocalarımızın ilk göz ağrısı olmuşlardır. İşte fidanlarımız bugünlere kadar gelmişlerdir. 2 önemli felsefemiz var, daha doğrusu insan yetiştirme ilkemiz var. Bunlardan bir tanesi çevresine, ailesine, devlete, insanlara bağlı, uyumlu, toplumsal sorumluluk duygusu gelişmiş insan yetiştirmek; bir diğeri de gerçekten de performansı yüksek, nitelikleri yeterince gelişmiş iş gücü” ifadelerine yer verdi. Dekan Prof. Dr. Erol, mezun olan öğrencilerine bakıldığında bu iki ilkenin de yerine getirilmiş olmasının sevincini yaşadığını kaydetti.

Öğrencilerin 4 yıllık eğitim-öğretim hayatlarının özetlendiği sinevizyon gösterisi ile devam eden programda daha sonra dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

 Fakülte birincisi Gülcan Çevikyiğit, ikincisi Yunus Emre Kavak ve üçüncüsü Muhammet Karasan’a ödülleri Dekan Prof. Dr. Metin Erol tarafından verildi.

Mezuniyet programı Gazetecilik Bölümü birincisi Yunus Emre Kavak, ikincisi Selin Saldıray ve üçüncüsü Ozan Barbaros Duruyol ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü birincisi Gülcan Çevikyiğit, ikincisi Muhammet Karasan ve üçüncüsü Nazan Turgay’a öğretim üyeleri tarafından teşekkür belgesi verilmesi ile devam etti.

Mezunlar adına konuşma yapan Fakülte birincisi Gülcan Çevikyiğit, hayatlarının önemli dönüm noktalarından birini yaşadıklarını dile getirerek “Mezun olmamız her şeyin bittiği anlamına gelmemeli hatta pek çok şeyin eşiğinde olduğumuzu unutmamalıyız. Yılmadan, usanmadan bu ülke için elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız. Bu 4 yıl boyunca türlü sıkıntıları göğüsleyip bu aşamaya kadar gelmemizde bizlere yardımcı olan ailelerimize ve hocalarımıza teşekkürü bir borç bilir hepinize sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir ömür dilerim” şeklinde konuştu.

03

Haziran

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B