Haberler

  • 31 Mayıs 2014

Rektörümüz Sivaslı Sanayici ve İş Adamları Grubu Derneği Olağan Genel Kurul Toplantısı’na Katıldı.

İstanbul Yenibosna Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleşen Genel Kurul Toplantısı’na Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Milletvekili Ali Turan, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ertan Buyruk,  Sivaslı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı İsmail Gülle  ile dernek yönetim kurulu üyeleri ve iş adamları katıldı.  

Divan Başkanlığını İş Adamı  Ali Kösedağ’ın  yaptığı genel kurulda derneğin faaliyet ve çalışmalaryla ilgili slayt  gösterisi yapıldı.

Toplantıda konuşan Milli Savunma Bakanı  Yılmaz,  "En üst yüzde 20'lik kesimse milli gelirden yüzde 50,1 pay alırken, şimdi yüzde 45 alıyor.  Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) diyor ki 'Dünyada gelir dağılımı en iyi düzelen ülkelerin başında Türkiye geliyor' OECD, 2035 yılına kadar gelir dağılımında en iyi ülkelerden birinin Türkiye olacağını da söylüyor. Bunu yapar mıyız? Yaparız" dedi.

En ileri teknolojiyle üretilen ATAK helikopterinin teslim töreninin, Haziran ayının ilk yarısında yapılacağını aktaran Bakan  Yılmaz, Türkiye'nin diğer ülkelere nazaran ucuz ürünler ihraç ettiği ancak, 500 milyar dolarlık ihracat hedefi için yüksek katma değerli, bilgiye dayalı üretim gerektiğini belirtti. Bakan Yılmaz  toplantıda Savunma Sanayi’nin önemine değinerek  genel  kurulun Sivas ve Ülkemiz için hayırlar getimesini temenni etti.

Milletvekili Ali Turan ise Sivas’a yapılan yatırımlardan bahsederek, iş adamlarına Sivas’a daha fazla yatırım  yapmaları temennisinde bulundu. Miletvekili Turan genel kurulun hayırlar getirmesini temenni etti.

Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ise konuşmasında iş adamlarına  Cumhuriyet Üniversitesi’nin genel durumu hakkında bilgi vererek, “Üniversitemiz her geçen gün büyüyor. Sanayici ve iş adamlarımızı Üniversitemize yatırım yapmalarını temenni ediyoruz. Üniversitemiz Sivasımızın gerçekten önemli  kurumlarından bir tanesi. Dernek Başkanımız Sayın İsmail Gülle ve yönetim kurulu üyelerimiz  Üniversitemize desteklerini esirgemiyor.  Ben Üniversitemize bugüne kadar destek veren iş adamlarımıza teşekkür ediyor, genel kurulun hayırlı olmasını diliyor,  çalışmalarında  başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Tek liste halinde gidilen genel kurulda İsmail Gülle 3. kez başkanlığa seçildi.

31

Mayıs

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B