Haberler

  • 30 Mayıs 2014

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) ve TÜBİTAK (ARDEP) işbirliğiyle Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri " adlı Konferans düzenlendi.

Cumhuriyet  Üniversitesi (CÜ) ve TÜBİTAK (ARDEP) işbirliğiyle Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri " adlı Konferans düzenlendi.

 

İlahiyat Fakültesi Abdulvahap Gazi Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programa Şehir ve Sanayi İşbirliği İle İlgili Rektör Danışmanı  Prof. Dr. Ertan Buyruk, CÜ Teknokent Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hacı Ali Ertaş ile  öğretim üyeleri katıldı.

 

Konferansta konuşan Rektör Danışmanı Prof. Dr. Buyruk, Üniversite - Sanayi işbirliğinin sadece Sivas'ın sorunu olmadığını dile getirerek, "Bu sorun Türkiye'nin hatta dünyanın sorunu aslında. Ama bazı illerimiz bunu başarmış. Tabi ben buna kıskanarak baktığımı söylemek istiyorum. Üniversitemizin projeleriyle daha fazla ön plana çıkması gerekiyor. TÜBİTAK ve Sanayi Bakanlığı'ndan gelen  destekleri çok iyi değerlendirmemiz lazım. Ben bu türlü programları çok önemsiyorum. Konferansın başarılı geçmesini temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi.

 

Konferansta TÜBİTAK (ARDEB) (ETAP) Müdürü Hüseyin Akova, Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri adlı konferans vererek öğretim üyelerimizi bilinçlendirdi.

 

 Müdür Akova'dan Rektörümüze Ziyaret

 

"TÜBİTAK: Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri " adlı konferans vermek üzere Üniversitemize gelen TÜBİTAK (ARDEB) (ETAP) Müdürü Hüseyin Akova, konferans öncesi Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul'u makamında ziyaret etti.

 

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Prof. Dr. Sami Hizmetli, CÜ Genel  Sekreter V. Prof. Dr. Ömer Poyraz, Rektör Danışmanı  Prof. Dr. Ertan Buyruk, CÜ Teknokent Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hacı Ali Ertaş'ında katıldığı ziyarette Rektör Prof. Dr. Kocacık Müdür Akova ile bir süre sohbet ederek, Üniversitemiz hakkında bilgi verdi.

 

Rektör Prof. Dr. Kocacık, Müdür Akova'ya konferansın başarılı geçmesini temenni ederek başarılar diledi.

 

Müdür Akova ise Cumhuriyet Üniversitesi'nde olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek "Cumhuriyet Üniversitesi'nin bende ayrı bir yeri vardır. Burada olmaktan dolayı mutluyum. İnşallah konferansımız amacına uygun bir şekilde devam eder. Bende Cumhuriyet Üniversitesi'nin 40. yılını tebrik eder başarılı nice seneler dilerim" ifadelerine yer verdi.

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkul günün anısına Müdür Akova'ya çeşitli hediyeler takdim etti.

30

Mayıs

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B