Haberler

  • 30 Mayıs 2014

Üniversitemizde Genel Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

 

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ)’nde 2013-2014 eğitim-öğretim yılının tamamlanmasının ardından, 8.900 civarında öğrenci düzenlenen törenle mezun oldu.

 

11 Fakülte, 4 Enstitü, 1 Yüksekokul, 14 Meslek Yüksekokulu'nun mezun öğrenci  verdiği törende, toplam  102 öğrencimiz derece aldı.

 

Cumhuriyet Amfî Tiyatrosunda gerçekleşen Genel Mezuniyet Törenine Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık,Vali Yardımcısı Salih Ayhan,   Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Prof. Dr. Sami Hizmetli, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Jandarma Alay Komutanı Okçin Akşit, Defterdar Mehmet Yazar, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Rüstem Temel,  Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, CÜ Genel Sekreter V. Prof. Dr. Ömer Poyraz,  fakülte dekanları, yüksek okul ve meslek yüksekokulu   müdürleri ,öğretim üyeleri, öğrenci aileleri ile öğrenciler katıldı.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı

Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar ve TBMM’de gurubu bulunan parti genel başkanları ve Sivas Milletvekillerinin gönderdiği telgraflar okundu.

 

Belediye Başkanı Sami Aydın,  mezun olan tüm öğrencileri tebrik ederek, öğrencilerin ailelerini ve hocalarını tebrik etti. Başkan Aydın konuşmasını şöyle sürdürdü. "Hocalarımızda yıllarca çalışıp çabalayıp ortaya koydukları eseri görmenin inanıyorum ki onurunu gururunu ve heyecanını yaşıyorlar. Her ikisini de kutluyorum. tabi ki öğrenci kardeşlerimizin evet meşakkatli ve uzun bir süreç var. Öncelikli olarak Üniversiteyi bitirmek çok önemli bir adım ama herşey değil. inanıyorum ki bu öğrenim döneminde elde ettikleri onların ve çabasıyla bundan sonraki yaşantılarında önlerini açacaklardır. Sadece şunu tavsiye etmek istiyorum, hiçbir zaman küçük düşünmeyin. hiçbir zaman sıradan olmayın farklı olmaya çalışın. İnanıyorum ki burada elde ettiğiniz verilerle bu anlayış sizi başarıya taşıyacaktır. Ülkenize ve ailenize de büyük katkılar sunacaksınız"dedi.

 

-Yeni Dönemde 11.000 Öğrenci Almayı Hedefliyoruz-

 

Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ise törende yaptığı konuşmasında yeni dönemde 11.000'ne yakın öğrenci almayı planladıklarını ifade ederek "Bu yıl yaklaşık 9 bine yakın mezun öğrenci verme durumundayız. Biliyorsunuz öğrenci sayımızda oldukça fazla. 45 bin civarında. Bunun dokuz binini mezun verip inşallah eylülde yeni dönemle birlikte 11 bin öğrenciden biraz daha fazla öğrenci  almayı umuyoruz. Bu vesile ile bugüne kadar üniversitemizin bu noktaya gelmesinde emeği geçen başta Üniversitemizin kurucularına olmak üzere hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugüne kadar emek veren herkesin emeğine teşekkür ediyorum. Değerli mezunlar,  artık bundan sonra sizi yeni bir hayat bekliyor. Bu hayata hem sevinç, hem de hüzünle başladığınızı umuyorum. Mezun oluyorsunuz, başarınızın sevinci var. Sivas'tan uzun yıllar kaldığınız bir yerden ayrılıyorsunuz, ayrılığın hüznü var. Ama ben inanıyorum ki, buradan aldığınız eğitimle görev yapacağınız yeni yerlerde topluma bireylere donanımınızla, mesleki birikiminizle ışık saçarak görevinizi layıkıyla yapacaksınız." dedi.

 

-Kültür Elçisi Olacaksınız-

 

Rektör Prof. Dr. Kocacık öğrencilerin Cumhuriyet Üniversitesi'ni ve Sivas'ı gururla temsil edip birer kültür elçisi olarak görev yapacaklarını inandığını ifade ederek şöyle devam etti: "Sizler bizi her yerde gururlandıracaksınız. Artık laboratuardı, derse devamdı, nottu, sınavdı tüm bunlar bitti. Ama sevgili mezunlar, asıl sınav şimdi başlıyor. Hayat sınavı. Başarılı olmak sadece okulda değil hayatta da gerekiyor. Başarı da hiçbir zaman rastlantısal değildir. Ben size ve bugüne kadar sizi yetiştiren değerli hocalarınıza teşekkür ederken onların verdiği tavsiyeleri unutmamanızı diliyorum. Devamlı yeniliklere açık, başarıya susamış bireyler olarak topluma ve size ihtiyaç duyan insanlara elinizden gelen bütün çabayı da göstereceğinize eminim. Değerli veliler, yemediniz içmediniz evlatlarınıza yatırım yaptınız. İnsanlara yapılan yatırım yatırımların en uzunu, en pahalısı ve en hayırlısıdır. Şimdi de inşallah bundan sonra da bu yatırımların meyvelerini hem siz, hem de bizle toplum olarak toplamaya başlayacağız. Emeklerinize, yaptığınız yatırımlara tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Değerli öğretim üyesi arkadaşlarıma buradan tekrar teşekkürlerimi iletiyorum. Bu kadar mezun öğrencilerimizi bize kavuşturdukları için, ülkemize böyle bir katkı yaptıkları için, verdikleri emeklerden dolayı müteşekkirim. Mezunlarımıza bundan sonraki hayatlarında başarı ve mutluluklar diliyor, yolunuz açık olsun diyorum"

 

Konuşmaların ardından Doktora eğitiminde derece alan 1. Sağlık Bilimleri Enstitüsü  (İç Hastalıkları Hemşireliği)  Fatma Özkan Tuncay, 2. Sağlık Bilimleri Enstitüsü  (Halk Sağlığı Hastalıkları Hemşireliği)  Gülseren Dağlar, 3. Sağlık Bilimleri Enstitüsü,  (İç Hastalıkları Hemşireliği ) Tülay Fertelli, Yüksek Lisans eğitiminde derece alan 1. Fen Bilimleri Enstitüsü (Kimya Mühendisliği Öğrencisi)  Burak Tekin, 2. Sosyal Bilimler Enstitüsü (Antropoloji Bölümü )  İbrahim Sarı, 3.Eğitim Bilimleri (Eğitim Bilimleri Enstitüsü. Müzik Eğitimi ABD Sultan Tokat, Lisans eğitiminde derece alan 1. Sağlık Bilimleri Fakültesi (EBELİK) Merve Birinci, 2.'ler  İlahiyat Fakültesi Gülistan Aktaş - Merve Saçıkara, 3.'ler Hatice Durna (Edebiyat Fakültesi.) Gülçin Abak  (Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik), Önlisans eğitiminde derece alan 1. Sağlık Hizmetleri MYO ( Optisyenlik) Coşkun Çatak, 2. Yıldızeli MYO (Muhasebe ve Vergi Uygulamaları) Bilge Özdivrik, 3. Suşehri Timur Karabal MYO (Maliye) Rukiye Sünger ve derece alan öğrencilerin   hediye ve diplomalarını Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık, Vali Yardımcısı Salih Ayhan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Prof. Dr. Sami Hizmetli, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Jandarma Alay Komutanı Okşin Akşit, Üniversitemiz Kurucu Mütevelli Heyeti Üyesi Şefik Sümbüloğlu ve fakülte dekanları,yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri tarafından verildi.

 

 Törende Üniversitemiz Lisans Birincisi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Merve Birinci ve Önlisans Birincisi Sağlık Hizmetleri MYO Optisyenlik Programcılığı Bölümü Birincisi Coşkun Çatak yaş kütüğüne isimlik çaktı.

 

Törende  ayrıca Öğrenci konseyi Başkanı Ömer Zübeyir  Karakaya'ya diploma ve plaketini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz takdim etti.

 

  

Tören,  öğrencilerin keplerini havaya fırlatması ile sona erdi.

30

Mayıs

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B