• 29 Mayıs 2014

Üniversitemiz Kafkasya Üniversiteler Birliğine Üye Oldu

Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr.Faruk Kocacık ve Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Hüseyin Yılmaz 28-29 Mayıs 2014 tarihlerinde, Ankara Bilkent otelde düzenlenen Kafkasya Üniversiteler Birliği IV. Olağan Kongresine katıldı. İki gün süren Kongrenin ilk gününde “Toplum Birey İlişkisinde Edebiyatın İşlevi” konulu panel düzenlendi.Kongrenin ikinci gününde resmi açılış töreni sonrasında Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı – Yazar Anar Resulzade’ye KÜNİB  2014 Edebiyat Ödülü takdim edildi. Ödül töreninin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından “Küreselleşen Dünyada Enerjinin Rolü: Kafkasya Örneği” konulu konferans verildi.

Düzenlenen konferansın ardından, üniversitemizinde içinde bulunduğu, Kafkasya Üniversiteler Birliği’ne yeni katılan üyeler için imza töreni ile plaket  takdim töreni düzenlendi. Üyelik anlaşmasının ardından başta Azerbaycan, Tebriz, Nahçivan, Bakü Üniversiteleri olmak üzere KÜNİB’e üye bazı  üniversitelerle, öğrenci ve öğretim elemanı değişim programını içeren Mevlana Protokolleri imzalandı.