Haberler

  • 26 Mayıs 2014

Halk Otobüsü Şoförlerine Yönelik Eğitim Seminerleri Başladı

Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi ve Emniyet Müdürlüğü tarafından Sivas Belediyesi  Özel Halk Otobüsü Şoförlerine yönelik "Hizmet İçi Eğitim Semineri" açılış töreni,  Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar  Kültür Merkezi'nde başladı.

Seminerin açılış törenine  Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Emniyet Müdürü Turgay  Çalışkan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet  Özaydın, Rektör  Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Şoförler  Odası  Başkanı Şaban Yalman, ile eğitime tabi tutulan şoförler katıldı.

Seminerin açılış  programında konuşan Belediye Başkanı Aydın,  seminerleri,  şoförlerin meslekteki eksiklikleri ve yetersizlikleri için yapmadıklarını  ifade ederek  "Böyle bir projeyi hepimiz ihtiyaç duyduğumuz için planladık. İnşallah bunu eğitimler tamamlandıktan sonra, sizlerde seminerlerin ne  kadar gerekli, ne kadar önemli olduğunu daha iyi takdir edeceksiniz. Bizim burada  amacımız,  sizlerin burada vermiş olduğu hizmeti daha verimli bir şekilde yürütmeniz, müşteriniz olan vatandaşlarımızla iletişiminizin daha güçlü hala gelmesi, hem sizin, hemde vatandaşımızın  yaşamış olduğu insanlardan kaynaklanan sorunların minimuma inmesini hedefliyoruz"  dedi.

Seminerleri  Rektör Prof. Dr. Kocacık ve  Emniyet Müdürü  Çalışkan başta olmak üzere  Cumhuriyet Üniversitesi ve Emniyet Müdürlüğünün katkılarıyla hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Aydın şöyle devam etti:  "Ben Üniversitemiz ve Emniyet Müdürlüğümüze  teşekkür etmek istiyorum. Hedefimiz Sivas'ta vatandaş memnuniyetini,  sizin açınızdan  baktığımız zaman, müşteri memnuniyetini üst düzeye taşıyabilmek"

Rektör Prof. Dr. Kocacık ise konuşmasında  "Her meslek hizmet içi eğitime ihtiyaç duyar. Doktor olsun, öğretmen olsun, mühendis olsun. Şunun için ihtiyaç duyar,   siz yapıyorsunuz ama,  karşıdan nasıl algılanıyor. Karşının beklentileri ne? Yeni gelişmeler, kendimi nasıl yenilemeliyim,   nasıl daha kaliteli olmalıyım,  hergün herşey değişiyor, bu değişimlere nasıl ayak uydurabilirim. Biliyorsunuz Üniversitemizde 45.000 üzerinde öğrenci var. Bu öğrencilerin %68'i başka illerden geliyor. Geldiklerinde biz onları misafir gibi görüyoruz. Ve istiyoruz ki, memleketlerine döndüklerinde bizim birer kültür elçimiz olarak güzel yanlarımızı övünerek anlatsınlar.  Sivas'ımızı ve kültürünü her yerde imrendirsinler" dedi.

Kursların amaca hizmet edeceğini ümit eden Rektör Prof. Dr. Kocacık "Hizmet içi eğitimle inşallah sizde çok iyi bildiğiniz mesleğinizin aklınıza gelmeyen, 'böyle yaparsak daha güzel olur' diye düşüneceğiniz bazı hususlar olacaktır. Onları da paylaşmış olacaksınız. Uzmanlarınız sizlere yardımcı olacak. Sizlerde bu seminerlerin sonunda hizmet içi eğitim çerçevesinde gerekli donanımlara sahip olacaksınız. Bizde hem gerekli işbirliği sağlamış, hemde kurumlararası birlikteliğin güzel bir örneğini sergilemiş olmanın mutluluğunu tadacağız. Ben eğitimin hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi/Yaşam Koçu Sema Biçer şoförlere "İletişim Kavramı, Farkındalık, Kendini Tanıma, Algılar, Bakış Açıları, Duyarlı  ve Dikkatli Etkili Dinleme, Ben Dili, Beden Dili, Sürtüşme ve Çatışma Yönetimi" konularında seminer verdi.

1 ay boyunca devam edecek olan seminerlerin sonunda eğitimi başarı ile tamamlayan şoförler toplu taşıma aracı kullanma hakkına sahip olacak.

 

 

26

Mayıs

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B