Haberler

  • 22 Mayıs 2014

8. Ulusal Hastane Başmüdürleri İstişare Toplantısı Yapıldı

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi organizesiyle 8. Ulusal Hastane Başmüdürleri İstişare Toplantısı, CÜ Tıp Fakültesi Ek Binası Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli,  Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okay Bulut,  CÜ Genel Sekreter V. Prof. Dr. Ömer Poyraz, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Semih Ayan, Prof. Dr. M. Fikret Ergüngör, Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Kaygusuz, Doç. Dr. Ekber Şahin,  Hastane Müdürü Rahmiye Gültekin, Hastane Başhemşireleri Ergül Koçak, Nezahat Demirkaya, öğretim üyeleri ile  Üniversite Hastaneleri Başmüdürleri katıldı.

Rektör Prof. Dr. Kocacık konuşmasında, "Toplantının eksiklikleri, hataları tespitte ve yapılması gerekli olan işleri belirlemede katkısının olacağına eminim. Kıymetli misafirlerimize ve katkı sağlayacak herkese şimdiden teşekkür ediyor, toplantının verimli geçmesini temenni ediyorum"  şeklinde konuştu.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe ise, sorunları çözme aşamasında hastanelerin idare kısımlarına büyük yüklerin düştüğünü ifade ederek "Üniversite hastanelerinin sorunlarının, bakanlık hastanelerine göre daha fazla olduğu malumunuzdur. Bu bağlamda bu organizasyonlar sayesinde hastane yöneticilerinin biraraya gelerek, sorunların aşılması ve yeni uygulamaların değerlendirilmesi yönünden faydalı olacağı kanısındayım" ifadelerine yer verdi.

Hastane Başmüdürü Rahmiye Gültekin ise  'İş Yerinde Akıl Sağlığı' adlı sunumunda  " Kaygı depresyon ve diğer akıl sağlığı tanılarının işyerinde en sık görülen sorunlar olduğu tespiti; 2013 yılında Amerika'da  39 ülkede 770 kişinin İş-Sağlık Psikoloji Kongresi'nde yapılmıştır" dedi.

İş yerlerinde çalışanların akıl sağlığını etkileyen  nedenlere  değinen Başmüdür Gültekin "İşini kaybetme korkusu, uzun çalışma saatleri, düşük ücret, eksik sosyal güvence, yönetimin destek eksikliği, işyerinde düşük emniyet tedbirleri, zorbalık veya mobbing" dedi.

Konuşmaların ardından Bursa Özel Medicabıl Hastanesi Anesteziyoloji ve Yoğun Bakım Kalite Danışmanı, Prof. Dr. Aysun Yılmazlar  "Akredite, Yalın ve Dijital Hastane " adlı sunumunu gerçekleştirdi.

Toplantıda ayrıca Rektör Prof. Dr. Kocacık, konuşmacı Prof. Dr.  Yılmazlar'a günün  anısına plaket takdim etti.

22

Mayıs

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B