• 18 Mayıs 2014

Rektörümüzün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı" nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, mesajında 19 Mayısın, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının 95 yıl önce Samsun’a çıkarak başlattığı kurtuluş mücadelesi destanının başlangıç günü olduğunu belirterek, “Atatürk, gençlerin inancı ve özverisi ile kazanılan büyük zaferin ardından bu anlamlı günü gençlere bayram olarak armağan etmiştir. Ulu Önder, “Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.” sözleri ile gençlere duyduğu güveni ve onlara olan inancını göstermektedir. Cumhuriyet Üniversitesi olarak, Atatürk’ün, Cumhuriyetin temellerini attığı şehrin üniversitesi olarak değerlerine, geleneklerine ve vatanına bağlı bireyler yetiştirmeyi ilke edindik. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum." dedi.