Haberler

  • 16 Mayıs 2014

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, “Sosyal Bütünleşme” konusunda konferans verdi.

Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerinin kurduğu “Ortak Değerler Topluluğu” tarafından “Sosyal Bütünleşme, Sorunlar ve Çözüm Önerileri” adlı konferans düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferans, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Erturhan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Demirci, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haki Kara, Genel Sekreter Prof. Dr. Ömer Poyraz, CMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sait Alpagut Şenel, öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

Soma'da yaşanan elim kaza sonucunda yaşamını yitiren işçiler anısına Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan konferansta Rektör Yarımcısı Prof. Dr. Yılmaz, bu elim olayda vefat eden işçilere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar,  ailelerine ve milletimize de başsağlığı diledi.

‘Sosyal bütünleşme’ konusunu, sosyolojik gerçekler ve İslâm penceresinden değerlendiren Yılmaz, “Toplumsal hayatın huzur ve refahı açısından sosyal bütünleşmenin sağlanması oldukça önemli. Toplum olarak bu konuda büyük bir başarı gösteriyoruz. Ancak ideal düzeye ulaşmamızda daha kat etmememiz gereken önemli mesafeler var. Sosyal bütünleşme sorunu, Devletimizin kurulduğu günden buyana sürekli gündemdeki yerini korumaktadır. Son yıllarda barış, uzlaşı ve ekonomik kalkınma alanında sürekli gelişiyoruz. Ülkemizin artarak devam eden ekonomik başarısını ve hayatın kalitesini artırmaya yönelik gelişmeleri, dünyanın pek çok ülkesi gıpta ile izliyor. Ancak millet olarak daha güçlü hale gelebilmemizin yolu, iç sorunlarımızı çözmekten ve gülü bir sosyal yapı oluşturmaktan geçiyor. Bunun için toplumsal yapıyı güçlendirici sosyal projelere, özellikle de sağlam bir eğitim ve hukuk sistemine ihtiyacımız var.” dedi.

Prof. Dr. Yılmaz, “Ülke olarak sahip olduğumuz ekonomik, sosyal ve kültürel zenginliği korumamızı sağlayacak bir empati anlayışını ve hoşgörü kültürünü geliştirmeliyiz. Her meslek mensubunun sosyal bütünleşme konusuna sağlayacağı katkı var. Ben de bir İlahiyatçı olarak bu konuda şimdiye kadar öğrendiğim, kişisel tecrübelerimle de olgunlaştırdığım düşüncelerimi sizlerle paylaşıyorum.” ifadelerine yer verdi.

Yıllardır ülkemizin temel sorunlarından biri olan Terörizm konusuna da değinen Yılmaz, “Terörizmle mücadelede sonuçlardan ziyade nedenler üzerinde durmak daha önemlidir. Terör örgütlerinin istismar konusu yapabileceği sorunlarımıza kalıcı çözümler üretmek zorundayız. Bu konuda toplumsal tecrübemiz yanında Kuran’ın öğütlerinden ve kültürel birikimimizden de yararlanmalıyız. Özellikle Kuran-ı Kerim, bir arada yaşama kültürünü geliştirici ve sosyal hayatın kalitesini artırıcı pek çok ilkeyi bize sunmaktadır.” ifadelerine yer verdi.  

16

Mayıs

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B