Haberler

  • 15 Mayıs 2014

Rektörümüz Kongre Lisesi Öğrencileriyle Biraraya Geldi

Sivas Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından "Çocuk ve Gençleri Sosyal Koruma ve Destek Programı" kapsamında Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ)  Rektörü  Prof. Dr. Faruk Kocacık, Sivas Kongre Lisesi öğrencileriyle Buruciye Medresesi'nde biraraya gelerek öğrencilere tecrübelerini anlattı.

Programa Emniyet Müdür Yardımcıları Yüksel Soysal, Eyüp Eryılmaz, Şube Müdürü Cengiz Aydın, Kongre Lisesi Müdürü Eyüp Tanyıldız, Rehber Öğretmen Fuat Sungur ve öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Kocacık program öncesi Soma'da yaşanan kazadan dolayı başsağlığı dileyerek, hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da  acil şifalar  diledi.

Öğrencilere ilk olarak özgeçmişiyle ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. Kocacık şöyle konuştu " Böyle programlara ihtiyacımız var. Emniyet Müdürlüğümüzü ve projeyi hazırlayan ilgili arkadaşlara gerçekten teşekkür ederim. İnşallah bu programlar sizi geleceğe hazırlamada, yol göstermede ve düşüncelerinizin netleşmesinde faydalar sağlar. Sizin yaşlarınızda bizde aynı duygulara sahiptik. İnsan geleceği palanlarken çok tereddütler yaşıyor. Kararlar değiştiriyor. En çok karar verme zorluğu yaşadığınız bir aşamadasınız. Kendi geleceğinizle ilgili ailemin kararımı, kendi kararım mı? Böyle insan gel git yaşayabiliyor. Ama bu tür görüşmeler ve fikir alışverişleri doğru kararların ortaya çıkmasında çok fayda sağlıyor"

Rektör Prof. Dr. Kocacık, bütün işin doğru karar vermekte olduğunu belirterek, en kötü kararın bile kararsızlıktan iyi olduğu lafına, öğrencilerin kulak asmamaları gerektiğini vurguladı. Rektör Prof. Dr. Kocacık, "Kötü kararlar iyi işe yaramaz, iyi kararlar vermek içinde biraz çaba gösterin. İyi araştırın, sorun, tartışın, bu şekilde karar vermeye çalışın" dedi.

Öğrencilere küreselleşme çağında olduğumuzu hatırlatan Rektör Prof. Dr. Kocacık, "Bizim için televizyon bir hayaldi. Siyah beyaz televizyondan sonra renkliyi görünce tabi internet filan derken, gelecekte ne olacak bilmiyoruz. Ama artık dünya köy, köy dünya oldu. Herşeyi çabuk elde ediyor, her bilgiye kolay ulaşabiliyorsunuz. Her araştırmayı oturduğunuz yerden kısa sürede yapabiliyorsunuz, böyle bir avantajınız var." dedi.

Öğrencilere küreselleşme çağında teknolojiyi iyi kullanan bireyler olarak yetişmelerini tavsiye eden Rektör Prof. Dr. Kocacık, "Ders programlarında buna mutlaka özen göstermek lazım. Toplum olarak ta kalkınabilmek için  sadece teknolojiyi iyi kullanan bireyler olmak yetmiyor, teknolojiyi üreten ve iyi kullanan bireyler olmak gerekiyor" dedi.

Öğrencilerin sorularını cevaplandıran Rektör Prof. Dr. Kocacık programda emeği geçenlere  teşekkür etti.

Program sonunda Emniyet Müdür Yardımcısı Yüksel Soysal, Eyüp Eryılmaz, Şube Müdürü Cengiz Aydın, Kongre Lisesi Müdürü Eyüp Tanyıldız, Rehber Öğretmen Fuat Sungur Rektör Prof. Dr. Kocacık'a katılımlarından dolayı teşekkür etti.

15

Mayıs

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B