Haberler

  • 13 Mayıs 2014

Hemşireler Haftası Üniversitemizde Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

12 Mayıs Hemşireler Haftası Etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ)'nde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinliklerde ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Çelenk sunma törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okay Bulut, CÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, Hastane Başhemşireleri  Ergül Koçak, Nezahat  Demirkaya, ve hemşireler katıldı.

Etkinlikler daha sonra Üniversitemiz Merkezi Amfi'de Uluslararası Hemşirelik örgütü tarafından 2014 yılı için belirlenen "Hemşireler: Değişim İçin Bir Güç, Sağlık İçin Hayati Bir Kaynak" adlı konferansla devam etti.

Konferansa Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okay Bulut, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semih Ayan, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, Hemşirelik Eğitimi Akreditasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Gülseren Kocaman, Başhemşire Ergül Koçak, öğretim üyeleri, hemşireler ve öğrenciler katıldı.

Konferansta konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz, Hemşirelik mesleğinin önemine değinerek  programın verimli geçmesini temenni etti.

Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mukadder Mollaoğlu ise ""Dünya Hemşireler gününde, hemşirelerin  birey ve toplum sağlığına verdiği ve verebileceği önemli katkılar herkese anımsatılmakta ve hemşirelik mesleğinin toplum yararına gelişiminin önündeki engellere toplumun ve ilgililerin dikkati çekilmeye çalışılmaktadır" şeklinde günün anlam ve önemini belirtti.

Konuşmaların ardından Hemşirelik Haftası etkinlikleri kapsamında  düzenlenen Satranç ve Tenis Turnuvasında  1. olan öğrenciler  altın,  2. olan öğrenciler ise çeşitli hediyeler ve madalyalarla  ödüllendirildi.

Öğrencilere ödülleri Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hizmetli, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bulut, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayan, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Gökçe tarafından verildi.

Etkinlikler,  Hemşirelik Eğitimi Akreditasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Gülseren Kocaman tarafından verilen "Hemşireler: Değişim İçin Bir Güç, Sağlık İçin Hayati Bir Kaynak" adlı konferansla devam etti.

13

Mayıs

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B