Haberler

  • 12 Mayıs 2014

1. Uluslararası Güzel Sanatlar Bilimsel Araştırma Günleri Düzenlendi

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı (GSF) tarafından 1. Uluslararası Güzel Sanatlar Bilimsel Araştırma Günleri Düzenlendi

Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, GSF Dekanı Prof. Dr. M. Hilmi Bulut, Türk Müziği Devlet Konservatuarı Müdürü Doç. Dr. Erol Başara, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik öncesi CÜ Eğitim Fakültesi ve GSF Fakültesi işbirliği ile düzenlenen Öğrenci Karma Resim/Heykel Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Serginin açılışını Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Amerika Birleşik Devletleri Florida Üniversitesi Müzik Sanatları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Che Kenng  Vıctor Fung ile birlikte gerçekleştirdi.

Sergiyi gezen Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz ve beraberindekiler sergi hakkında öğrencilerden bilgi aldı.

Serginin açılışının ardından 1. Uluslararası Güzel Sanatlar Bilimsel Araştırma Günleri'nde konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz, GSF Dekanı Prof. Dr. Bulut başta olmak üzere tüm fakülte çalışanlarına teşekkür ederek, "GSF Üniversitemizin hakikaten önemli fakültelerinden biri. Çalışmalarıyla gündemdeki yerlerini devamlı koruyorlar. Ben bu vesileyle bu anlamlı programa ABD'den gelerek katılan dostlarımıza,  il dışından gelen hocalarımıza ve programa destek veren tüm katılımcılara teşekkür ederim" ifadelerine yer verdi.

GSF Dekanı Prof. Dr. Bulut ise yapılan faaliyetlerin araştırma yapan kişilerin gelişimine katkı sunduğunu ifade ederek, "Bilindiği gibi öğrenmenin en önemli anahtarlarından birisi kişinin merak edilen bir konuyu araştırması ve bilgiye kendisinin ulaşmasıdır. Bu nedenle bu etkinliğin çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Konuşmaların ardından GSF öğretim üyeleri tarafından konser verildi.

Konserin  ardından 2 gün sürecek olan etkinlik 1. Oturumla başladı.

12

Mayıs

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B