Haberler

  • 11 Mayıs 2014

Üniversitemiz Yerleşkesinde Çevre Temizliği Yapıldı

 

Sivas Belediyesi ve Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) iş birliği ile çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla kampanya başlatıldı.

 

Gönüllü öğrenciler ve Temizlik İşleri Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen program Üniversitemiz  yerleşkesinde gerçekleştirildi.

 

Programa Belediye Başkanı Sami Aydın, Başkan Yardımcıları Mehmet Muaz Uzun, Ahmet Özaydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ve gönüllü öğrenciler katıldı.

 

Belediye Başkanı Aydın,  “Çevre ile ilgili örnek bir çalışmayı hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Çevrede oluşan katı atıkların toplanması ve bertaraf edilmesi için Cumhuriyet Üniversitemizle belediyemiz birlikte sembolik bir çalışma başlattık. Biz kirletiriz, yetkililer temizler mantığı yanlıştır” dedi.

 

Temizlik için ayrılan kaynakların başka alanlarda kullanılabileceğini belirten Aydın, esas olanın çevreyi kirletmemek olduğunun altını çizdi.

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ise, “Toplumda ciddi bir çevre bilinci eksikliği var, bu eksikliği giderilmesinde üniversiteler ve öğrenciler ön ayak olmalıdır. Sayın Belediye Başkanımız ve Rektörlüğümüzün Toplum Gönüllüleri arkadaşlarımıza desteği devam etmekte. Bu kampanya oldukça anlamlı, umarım şehrimiz diğer şehirlere örnek olur. Kampanyaya katkıda bulunan Belediye Başkanımız Sami Aydın'a ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

 

Temizlik çalışmalarının CÜ kampüs alanında başlamasıyla birlikte Başkan Aydın,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz,  kampanyaya katılan toplum gönüllüleri öğrenci gurubu ve temizlik işçileriyle birlikte  katı atıkları topladı.

11

Mayıs

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B