• 09 Mayıs 2014

Rektörümüzün, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Mesajı

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, "10-16 Mayıs Engelliler Haftası" nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, mesajında engelli olmanın insanın çalışmasına, üretmesine engel olamayacağını dile getirerek, "Engelli vatandaşlarımız için en büyük hizmet engelleri kaldırmaya yönelik çalışmaları hızlandırarak eğitim, sağlık, kültür, sanat, spor gibi pek çok alanda yapılacak düzenlemelerle mümkün olacaktır. Engelliler Haftası, toplumumuzun topyekün seferber olması gereken konuları masaya yatırarak çeşitli tedbir ve iyileştirmeleri yapmaları açısından önemli bir haftadır. Engelli kardeşlerimizin sosyal hayata adapte olmaları için kaldırımlardan, kurumlara kadar pek çok alanda düzenleme yapılması gerekmektedir. Biz, Cumhuriyet Üniversitesi olarak okullarımızda engelli rampa ve asansörleri gibi onların hayatlarını kolaylaştırıcı uygulamalar yapıyoruz. Bunları tüm okul ve binalarımızda yapmaya da devam edeceğiz. Hepimizin birer engelli adayı olduğunu, engelli bireylerin yaşam kalitelerini yükseltmek, sağlık ve sosyal statülerini geliştirmek için hepimize görevler düştüğünü unutmamamız gerekir. Bu duygu ve düşüncelerle Engelliler Haftası’nda tüm engellerin kalkmasını temenni ediyor, tüm engelli kardeşlerimize sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum” dedi.