• 09 Mayıs 2014

Türkçe Günleri Devam Ediyor

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) ve Türk Dil Kurumu tarafından düzenlenen “4. Geleneksel Türkçe Günleri”  etkinlikleri “Karamanoğlu Mehmet Bey Günü” ile devam etti.

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatı Bölümü tarafından CÜ Kültür Merkezinde şiir dinletisi düzenlendi. Edebiyat Fakültesi Türk Dili Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Eminoğlu ve bölümü öğretim üyelerinin katıldığı programda Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri tarafından şiirler okundu. Necip Fazıl Kısakürek, Abdurrahim Karakoç, İbrahim Sadri, Ömer Lütfi Mete, Ümit Yaşar Oğuzcan, Serdar Tuncer gibi şairlerin şiirlerini seslendiren öğrenciler programa katılanlara güzel anlar yaşattı.
Şiir dinletisinin ardından konuşan Edebiyat Fakültesi Türk Dili Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Eminoğlu, bölüm öğrencilerini tebrik ederek emeği geçenlere teşekkür etti. Programın ardından Doç. Dr. Eminoğlu şiir okuyan öğrencilere teşekkür belgesi takdim etti.