Haberler

  • 09 Mayıs 2014

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Gökçe Basın Mensupları İle Biraraya Geldi

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Levent Özdemir, Prof. Dr. Kenan Kaygusuz ile birlikte basın mensupları ile bir araya geldi.

Prof. Dr. Gökçe bundan sonra her ay basın mensupları ile toplantı yapacaklarını ifade ederek "Son aylarda hastanemizde  yapılan çalışmaları sizlerle birlikte değerlendirmek istedik. Bu dönem içerisinde öncelikli olarak yapacağımız işleri aciliyet sırasına göre sıraya koyduk. Şu anda bu işleri uygulamaya geçirme kısmına geldik. Bunlardan bir tanesi yeni planlanan hastanemiz Yoğun Bakım Servisi. Ayrıca mevcut yoğun bakım yataklarının iyileştirilmesi ve yatak kapasitelerinin arttırılması konusunda da çalışmalar başlattık. Yeni planlanan Yoğum Bakım Ünitesi'nin projelendirerek ihale aşamasına geldik. Bu yıl sonuna kadar yeni yoğun bakım servisinin hizmete açılması planlanıyor." dedi.

Prof. Dr. Gökçe Yanık Merkezi'nin Hastane için önemli olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu. "Tam donanımlı Yanık Merkezi'miz var. Biz bu merkezimizin de yataklarını ve ameliyathanesini de  hazır hale getirdik. Bu servisimizin kısa zamanda bölgenin en iyi Yanık Merkezi haline gelmesi için çalışmaları tamamladık.

Sivas'ta Tüp Bebek Merkezi'nin eksikliğine değinen Prof. Dr. Gökçe "Sivas'taki çocuk sahibi olamayan hastalarımız Kayseri, Ankara gibi çevre illerde bulunan Tüp Bebek Merkezlerine gidiyor. Biz Tüp Bebek Merkezi ile çalışmaları projelendirdik. Tüp Bebek Merkezi ile ilgili alanda hocalarımız var burada bir sıkıntı yok. Burayı da çok kısa bir sürede tamamlayarak büyük bir eksikliği gidermiş olacağız ve hastalarımızın hizmetine sunacağız." dedi.

CÜ Tıp Fakültesi'nde bazı yan dalların eksik olduğunu ifade eden Başhekim Prof. Dr. Gökçe "Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ve Tıp Fakültesi Dekanımızın da  destekleriyle yan dal konusunda eksikliklerimizin bir çoğunu tamamladık. Yakın zamanda hastalarımızın bu yan dallarla ilgili şikayetlerini ve  başka bir ile gitmelerini engellemiş olacağız. Mevcut merkezi laboratuvarlarımızın  yeni ünitelerinin  standartlarını sağlaması için  bu ünitelere uygun çalışma yapıyoruz. Bakanlığın önerdiği şartları da sağlamış olacağız" dedi.

Toplantıda Hastane Acil Servis Merkezi'ne değinen Prof. Dr. Gökçe, " Yaptığımız  çalışma ile hastalarımızın Radyolojik işlemleri hastalarımız artık Acil Servis'in dışına çıkmadan tüm işlemlerini yaptırmış olacak. Acil girişi ile normal hasta girişi aynı ama bu normal standartlara uymuyor. Bunu engellemek ve girişi yeniden yapılandırmak için projelerimizi tamamladık. Yakında ihalesi yapılıp çalışmalara başlayıp bu yıl sonunda Acil Servisi yetiştirmiş olacağız." dedi.

09

Mayıs

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B