Haberler

  • 08 Mayıs 2014

40 Kurumda 40 Etkinlik Programı Başladı

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından Üniversitemizin 40. yılı etkinlikleri kapsamında 08 - 28 Mayıs 2014 tarihleri arasında Sivas'ta 40 kurumda "Sağlık Eğitimi Programı" Sivas Kongre Anadolu Lisesi'nde başladı.

Açılışta konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mukadder Mollaoğlu eğitimlerde koruyucu sağlık hizmetleri ile ilgili eğitim konularına ağırlıklı olarak yer verdiklerini ve programın hemşirelik öğretim üyeleri ve İntern öğrencileri tarafından yürütüleceğini belirtti. Prof. Dr. Mollaoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü. "Çocuk Yuvaları Yetiştirme Yurtları,  Huzurevleri,  Halk Eğitim Merkezi, Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi, Sivas Açık Cezaevi, Çimanto Fabrikası,  Dr. Sadık Ahmet Mesleki Eğitim Merkezi, Özürlü Bakım Merkezleri, Buruciye İşitme Engelli Ortaokulu, Milli eğitim Müdürlüğüne bağlı İlkokul/ortaokul ve liseler, Aile Sağlığı Merkezi, ve Kuran kursları gibi kurumlar olmak üzere 40 farklı kurumda eğitimlerimize başladık" ifadelerine yer verdi.

Prof. Dr. Mollaoğlu 40 farklı kurumda Madde Bağımlılığı, Yaşlı Bakımı, Kronik Hasta Bakımı, Kazalardan Korunma ve İlk Yardım, Obezite  ile Mücadele, Meme Muayenesi, Stresle Başetme, Genel Vücut Hijyeni, Bulaşıcı Hastalıklardan Korunma  Yolları, Sağlıklı Beslenme, Fiziksel Aktivitenin Önemi, Öfke Kontrolü gibi farklı konularda 20 gün boyunca eğitim verileceğini belirtti.

İlk eğitim programı Kongre Anadolu Lisesi'nde Sağlık Bilimleri Fakültesi 40. yılı etkinlikleri Koordinatörü Doç. Dr. Nuran Güler tarafından verildi.

Etkinliğe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı  Adem Yıldırım, Okul Müdürü Eyüp Tanyıldız, öğretim üyeleri, hemşirelik bölümü öğrencileri, okul öğretmen ve öğrencileri ile davetliler katıldı.

Bir sonraki eğitim programı ise Sevgi Evleri, Çocuk Yuvası, İsmail Hakkı Toprak Huzurevi'nde yapılacak.

08

Mayıs

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B