Haberler

  • 08 Mayıs 2014

Güreş Şampiyonu Taha Akgül, Avrupa İkincileri Cenk İldem ve Servet Coşkun Üniversitemizde Söyleşiye Katıldı

Finlandiya'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli güreşçi Taha Akgül ile Avrupa ikincileri Cenk İldem ve Servet Coşkun, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından Kültür Merkezi'nde  düzenlenen "Yıldızlar Geçidi" adlı söyleşiye katıldı.

Söyleşiye Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Sivas Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kangalgil, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Söyleşide konuşan Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, "Ben şampiyonlara bizi gururlandırdıkları için, Ülkemize kattıkları bu güzel duygular ve spor hayatına yaptıkları katkılar için teşekkür eder başarılarının devamını dilerim" dedi.

 Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz, Sivas'ta son zamanlarda sportif başarıların arttığını ifade ederek, bu başarılardan birinin de Sivasspor'un kendi sahasında 3 büyük takımı mağlup ettiğini hatırlattı. Rektör Yarımcısı Prof. Dr. Yılmaz şampiyon Akgül ve dünya ikincileri İldem ve Coşkun'u tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

 Söyleşide bu yılki şampiyonaya daha iyi hazırlandığını ifade eden Akgül, Avrupa şampiyonu olduğu için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Her zaman daha iyisini yapmaya çalıştığını aktaran Akgül, "Cumhuriyet tarihinde serbest güreşte bir ilki gerçekleştirdim. Bu başarıyı geliştirmek elimde olan bir şey. Kişi isterse başaramayacağı şey yoktur. Zirveye çıkabilmek değil, zirvede kalabilmek önemlidir. Eğer zirvede kalabilmeyi başarabilirsek o zaman asıl başarıyı yakalamış oluruz" diye konuştu.

Cenk İldem de Sivas'a madalyalarla döndükleri için mutlu olduğunu belirtti. Aynı zamanda antrenörü olan babasının sayesinde güreşe başladığını anlatan İldem, iyi bir ailede ve iyi kulüplerde yetişmesinin başarısında pay sahibi olduğunu aktardı. Yaklaşık 15 yıldır güreştiğini aktaran İldem, 35 yaşına kadar bu spora devam edeceğini ve olimpiyatlarda madalya almak istediğini vurguladı. Servet Coşkun ise başarısındaki en büyük etkenin çiftçilik yapan bir ailesinin  olduğunu söyledi. Amacının çiftçilik yapan ailesine daha iyi bir yaşam standardı sunmak olduğunu ifade eden Coşkun, çok yoğun bir çalışmayla başarıyı yakaladıklarına dikkat çekti.

Söyleşide Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz tarafından sporculara belgeleri verildi.

08

Mayıs

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B