Haberler

  • 07 Mayıs 2014

"Türkçe Günleri Ödül Töreni" Gerçekleştirildi

4. Geleneksel Türkçe Günleri etkinliklerinde Mirza Fethali Ahunzade Günü kapsamında Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Kültür Merkezi'nde Ödül Töreni gerçekleştirildi.

Törende Türkçeye hizmet eden Sunucu Ayşenur Yazıcı, Spor Sunucusu Melih Gümüşbıçak, Türk Dünyası Müzik Topluluğu Sanat Yönetmeni İrfan Gürdal, Seslendirme ve Tiyatro Sanatçısı  Mehmet Atay'a ödülleri verildi.

Törende ödül alan Tiyatro Sanatçısı  Mehmet Atay  eline geçen kitapları okumaya başladığını ifade ederek,  "Ben öğrenciyken Bu kitaplarda aklımda ne kaldı diye sorguladım. Doğru düzgün bir paragraf kalmadığını görüyorum. bana hangi kitapları okudun,  bunlar sana ne anlattı, bundan nasıl bir mesaj aldın? diye sordukları zaman bir paragrafı dolduramadığımı fark ettim. Bana eksik bir tavsiyede bulundular. Sırasıyla oku, birbirini devam ettiren kavramları birbirine bağlayacak şekilde oku dememişlerdi."  ödülden dolayı Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ve CÜ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyelerine teşekkür etti.  

Sunucu dalında ödül alan Ayşenur Yazıcı ise öğrencilere kendi hayatını  anlatarak  "TRT çok büyük bir  okul. Çok şey öğreniyorsunuz. Kendinizi iyi hissettiğiniz bir süreç bu. Türkçeyi konuşmak demek bence bir özellik olmamalı. Aslında biraz utanarak bundan bahsediyorum ama  Fransızlar, İngilizler, İspanyollar,  sanmıyorum ki  kendi dillerini en iyi konuşan kişilere ödül verdirsin. Zaten siz Türkçeyi çok iyi konuşmak zorundasınız. Elektronik bombardıman bize kısa iletişimden hızlı ilişkilere çabuk anlatımlara sürüklediği için  ister istemez kurduğumuz cümleleri de kurguluyoruz" dedi.

Yazıcı ayrıca töreni düzenleyenlere  ve katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Spor Sunucusu dalında ödül alan Melih Gümüşbıçak ise ödüle layık görülmesinden dolayı gururlandığını ifade ederek şöyle konuştu: "Bu dünyada ben herkesin bir görevinin olduğuna inanıyorum. Hepimizin bir becerisi var. Mühim olan bu becerinin sevdiğimiz işle örtüşmesi. İşte o zaman adına başarı dediğimiz şeyi kazanıyoruz. Bizim içimizde birde gönül eğitimi var. Hepimizin  ailelerimizden aldığı bir eğitim var. Türkçeye aslında doğduğum andan itibaren hizmet ediyorum. Kendinizi daha doğru ifade etmek için bir kere olmazsa olmaz ortak dilimiz." dedi.

Sunucu  Gümüşbıçak ödüle layık görülmesinden dolayı emeği geçenleri kutlayarak herkese teşekkür etti.

Törende ödül alan Sanat Yönetmeni  İrfan Gürdal ise yerel ağızlardaki sözcükleri kullanılır hale getirilmesini  önererek, kelimelerin herkes için ortak bir çalışma olduğunu ifade etti. Törende kısa bir konser veren Gürdal aldığı ödülden dolayı emeği geçenlere  teşekkür etti.

Törende ünlülerin ödüllerini Rektör Prof. Dr. Kocacık, Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı  Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Toparlı takdim etti.

07

Mayıs

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B