• 06 Mayıs 2014

Üniversitemizde Ulusal Bilişim Şenliği Düzenlendi

Cumhuriyet  Üniversitesi  (CÜ)  İktisadi  İdari  Bilimler  Fakültesi  (İİBB)  Yönetim  Bilişim  Sistemleri  Bölümü  öğrenci  kulübü  tarafından Birinci Ulusal  Bilişim  Şenliği  Düzenlendi.

İlahiyat  Fakültesi  Konferans  Salonu'nda  düzenlenen şenliğe Rektör  Prof. Dr.  Faruk  Kocacık,  Sivas  Ticaret  ve  Sanayi  Odası  Başkanı  Osman  Yıldırım,  Rektör  Yardımcıları  Prof. Dr.  Ali  Erkul,  Prof. Dr.  Hüseyin  Yılmaz,  Türkcell  Genel  Müdür  Yardımcısı  Tayfun  Çataltepe,  Genaral  Mobile  Yönetim  Kurulu  Başkanı  Muzaffer  Gölcü,  fakülte  dekanları,  öğretim  üyeleri  ve  öğrenciler  katıldı.

7 Üniversitenin katıldığı etkinlikte  konuşan  Rektör  Prof.  Dr.  Kocacık, "Teknolojik  gelişme  yarışında  bilim  toplumu  olma  yarışında  iyi  bir  yerde  olmak  istiyorsak  sadece  teknolojiyi  transfer  eden  ve  kullanan  toplumlar  ve  bireyler  olmak  yetmiyor,  onları  üreten  bireyler  yetiştirmemiz  gerekiyor.  Üreten  bir  toplum  olmamız  gerekiyor"  dedi.

Yönetim  Bilişim  Sistemleri  Bölümü  Bölüm  Başkanı  Doç. Dr.  Oğuz  Kaynar ise  öğrencilerin kendilerine inanmaları gerektiğini belirterek, "Kendinize güvenin. Kendi gücünüzün ve potansiyelinizin farkına varın. Elinizde gençlik gibi hiçbirimizin sahip olamayacağı bir hazineye sahip olduğunuzu asla unutmayın. Kendinize başarmak istediğiniz hedefler koyun" şeklinde konuştu.

Yönetim  Bilişim  Sistemleri  Kulübü  Başkanı  Ertuğrul  Gül'ün konuşmasının ardından Genaral  Mobile  Yönetim  Kurulu  Başkanı  Muzaffer  Gölcü ve Türkcell Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Çataltepe sunum gerçekleştirdi.

Sunum ardından Rektör Prof. Dr. Kocacık konuşmacı Genaral  Mobile  Yönetim  Kurulu  Başkanı  Muzaffer  Gölcü'ye, STSO Başkanı Osman Yıldırım  Türkcell  Genel  Müdür  Yardıcısı  Tayfun  Çataltepe'ye,  İİBF Dekanı Prof. Dr. Mahmut Kartal Konuşmacı Erdem Erkul adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkul'a katkılarından dolayı  plaket takdim etti.

Etkinlikte ayrıca çekilişle iki öğrenciye bir adet  General Mobile marka tablet ve 1 adet cep telefonu hediye edildi.