Haberler

  • 05 Mayıs 2014

Geleneksel Türkçe Günleri Başlıyor

Üniversitemizde 4. düzenlenecek olan Türkçe Günleri başlıyor.

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ)  Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyeleri  Prof. Dr. Recep Toparlı, Doç. Dr. Emin Eminoğlu, bölüm öğretim üyeleri ile birlikte  Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık'ı makamında ziyaret ederek  06- 09 Mayıs tarihleri arasında Üniversitemiz Kültür Merkezi'nde düzenlenecek Geleneksel Türkçe Günleri hakkında bilgi verdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul'un da katıldığı ziyarette Prof. Dr. Toparlı, etkinlik öncesi Rektör Prof. Dr. Kocacık'a nezaket ziyaretinde bulunduklarını ifade ederek "Programı arz ederek kendilerinin bir önerisinin olup olmadığını öğrendik. Kendisine ayrıca Türkçe Günleri'ne verdiği desteklerden dolayı ödül takdim ettik." dedi.

Rektör Prof. Dr. Kocacık, Türkçe Günleri'nin önemine değinerek "Etkinliklerden dolayı Prof. Dr. Toparlı, Doç. Dr. Eminoğlu ve diğer öğretim üyelerimize teşekkür etmek istiyorum. Türkçe günleri sayesinde hem Türkçeye önem verilmesi konusunu gündeme getiriyoruz, hemde dünyada Türkçe konuşan birçok ülke var ve bu ülkelere örnek olmaya çalışıyoruz. Ben emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Toparlı Rektör Prof. Dr. Kocacık'a günün anısına plaket ve İsmail Hakkı Uzunçarşılı, Rıdvan Nafiz Edgüer'in "Sivas Şehri" adlı kitabını hediye etti.

05

Mayıs

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B