• 05 Mayıs 2014

Rektörümüz Prof. Dr. Kocacık ve Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz KÜNİB Etkinliklerine Katıldı

Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) üyesi olan Üniversitemiz, Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de düzenlenen ‘KÜNİB Tanıtım Günleri’ adlı etkinliğe katıldı.

KÜNİB'e üye üniversitelerin eğitim olanaklarının tanıtıldığı organizasyona Türkiye Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun, üniversite yöneticileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Organizasyonun açılış konuşmasını yapan KÜNİB Başkanı Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Kafkasya coğrafyasının stratejik öneme sahip olduğunu belirterek, bölgenin geleceği konusunda düşünce üretme adına üniversitelere önemli görevler düştüğünü” ifade etti.

Tanıtım günlerine Üniversitemizden Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz,  Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rauf Amirov, İlahiyat Fakültesi  Dinler Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dursun Ali Aykıt, Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Okatan da katıldı.

Üniversitemiz tanıtım standına Azerbaycan'lı öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Azeri öğrencileri Üniversitemizin değişik fakültelerinde öğrenci olarak görmekten büyük bir mutluluk duyacağını ifade etti.

Bakü programı çerçevesinde Azerbaycan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kulu Novruzov ve Bakü Devlet  Üniversitesi Rektörü Abel Meherremov ile görüşerek işbirliği yapılması konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

Başkanlığı ve Sekretaryası Ardahan Üniversitesi tarafından yürütülen KÜNİB'in 14 farklı ülke üniversitelerinden 67 üyesi bulunuyor.