Haberler

  • 05 Mayıs 2014

2. Matematik Şenliği Düzenlendi

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Eğitim Fakültesi'nde 30 stantlı ve 300 materyalle  birlikte gerçekleşen 2. Matematik Şenliği düzenlendi.

Matematik Şenliği kapsamında CÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Matematik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı öğrencileri tarafından hazırlanan Materyal Sergisi  açılış töreni düzenlendi.

Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi ile birlikte hazırlanan ve Eğitim Fakültesi'nde açılan şenliğin açılışına Vali Alim Barut, Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Erkul, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarı, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Açılış öncesi öğrenciler tarafından "0" rakamının buluşunu anlatan kısa tiyatro gösterisi sergilendi.

Şenliğin açılışında konuşan Vali Barut, emeği geçenlere teşekkür ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu ve beraberindekilerle birlikte serginin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışın ardından Vali Barut, Rektör Vekili  Prof. Dr. Erkul, Belediye Başkan Yardımcısı Özaydın ve beraberindekiler hazırlanan sergiyi  gezerek Dekan Prof. Dr. Hüseyin Sarı ve öğretim üyelerinden bilgi aldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarı, temel bilimleri çocuklara sevdirme, doğanın anlatma ve anlama dili olan matematiği çocuklara sevdirmek adına böyle bir şenliği hazırladıklarını  ifade ederek "Şenliğin bu yıl 2.'sini gerçekleştiriyoruz. Ülkemizde temel bilimlerin durumunu göz önüne aldığımız zaman bu etkinliklerin çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Temel bilimler, bir ülkenin gelişimi açısından lokomotif rolü olan  bir bilim dalıdır. Matematik bir evrensel anlatım dili olduğuna göre bu türlü etkinliklerin önemli bir yeri olduğu düşüncesiyle etkinliğe katkıda bulunan ve destek veren herkese teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Sergi 1 gün boyunca Eğitim Fakültesi giriş katında açık kalacak.

05

Mayıs

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B