Haberler

  • 05 Mayıs 2014

Sivas Ebelik Sempozyumu Başladı

5 Mayıs Ebeler Günü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü tarafından Sivas Ebelik Sempozyumu düzenlendi.
 
Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Erkul, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Naci Süha, Ahmet Özaydın, İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Semih Ayan, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri İbrahim Ethem Özsoy, Ebeler Derneği  Başkanı Nazan Karahan, Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Abdullah Kaya, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
 
Sempozyumda konuşan Sağlık Müdürü Bahattin İlter, ebelik mesleğinin tarihin en eski mesleklerinden biri olduğunu ifade ederek, Ebelik Bölümü'nden mezun olan kişilerin sahada çok fazla çalışmadıklarını ve ebelerin mutlaka motive edilmeleri gerektiğine dikkat çekti.
 
Belediye Başkan Yardımcısı Özaydın ise geçmiş yıllarda ebe annelerin olduğuna dikkat çekerek ebelerin ve annelerin değerinin iyi bilinmesi gerektiğini vurgulayarak, ebeler gününü kutladı.
 
Sağlık Bilimleri Dekan Vekili Prof. Dr. Ayan ise ebelik mesleğinin hak ettiği yerde olmadığını söyleyerek "Bu anlamda düzenlenen sempozyumun hem meslek mensuplarına mesleklerinin hak ettiği yeri bulmasında ve mesleklerinin kıymetinin anlaşılmasında, toplum sağlığının olmazsa olmaz unsurlarından  biri olduğunun tekrar farkına varılmasından yana katkısı olacağına inanıyorum. Ben ebeler gününü kutlar, sempozyumun başarılı geçmesini diliyorum" dedi.
 
Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri  İbrahim Ethem Özsoy, Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Abdullah  Kaya ve Sempozyum Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlem Duran'ın konuşmalarının ardından sempozyuma katkıda bulunan Sağlık Müdürü İlter, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri İbrahim Ethem Özsoy ve Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Abdullah Kaya'ya Rektör Vekili Prof. Dr. Erkul tarafından plaketleri verildi.
 
6 oturum şeklinde gerçekleştirilecek olan sempozyumun birinci oturumda Oturum Başkanlığını CÜ Öğretim Görevlisi Dr. Şükran Ertekin Pınar'ın yaptığı ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Songül Aktaş’ın "Doğumda Anne Memnuniyeti" adlı sunumu ile başladı.

 

05

Mayıs

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B