• 24 Mayıs 2010

13. Gençlik Şölenimiz Başladı

Üniversitemiz  13. Gençlik Şöleni başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen açılış törenine Belediye Başkanı Doğan  Ürgüp, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Fakülte Dekanları,Öğretim Üyeleri ve öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan Rektörümüz Prof.Dr.İlyas Dökmetaş,şölenlerin sonunda final sınavlarının yapılacağını, eğitim döneminin sona ereceğini belirterek, mutlu, huzurlu ve  güzel bir eğitim dönemi geçtiğini ifade etti. Üniversitemizde yeni bölümler açıldığını ifade eden Dökmetaş, yeni birimlerimizin de açılacağını ekledi. Üniversitelerinde veterinerlik fakültesinin de açılacağını bildiren Prof. Dr. Dökmetaş, Zara, Hafik, İmranlı ve Suşehri ilçelerinde de meslek yüksekokulu ve diğer yüksekokulların açılacağını kaydetti. Üniversitelerin olmazsa olmazlarından birisinin sosyal ve kültürel etkinlikler olduğunu aktaran Dökmetaş, etkinlikleri düzenleyenlere teşekkür etti. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise, öğrencilerimizin  yaşadıkları bu dönemi iyi değerlendirmelerini isteyerek,iyi bir eğitim alarak,eğlenmeye zaman ayırmalarının önemli olduğunu ifade etti.Mezun olunduktan sonra hayatın zorluklarının başladığına işaret eden Ürgüp, iş bulmak için insanların kendilerini  geliştirmek durumunda olduğunu açıkladı. Yapılan konuşmaların ardından öğrencilerimiz  çeşitli gösteriler  sundu. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Rektörümüz Prof.Dr. İlyas Dökmetaş, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü  Öğretim görevlisi Doç.Dr. Yaşar Serin ve  1.2.3 ve 4. Sınıf Öğrencilerinin  hazırladıkları karma resim sergilerinin  açılışını  gerçekleştirdi.

Mayıs

2010