Haberler

  • 21 Nisan 2014

Rektör Prof. Dr. Kocacık, “Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı”na Katıldı.

Sivas Ticaret Ve Sanayi Odası Konferans  Salonu'nda gerçekleşen programa Vali  Âlim Barut,  Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık,  Vali Yardımcıları Ömer Kalaylı, Salih Ayhan, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Jandarma Alay Komutanı Okçin Akşit, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet  Özaydın, Mahir Kuzucu ve il protokolü katıldı.
 
Avrupa Birliği projeleri hazırlama becerisinin arttığını ve kurumların bu projelerin önemini kavramaya başladığını ifade eden Vali Barut, "Sivas, ülke genelinde hibe programlarından yararlanma oranı bakımından oldukça iyi durumda. İlimiz, 81 vilayet içerisinde hibe desteği aldığı 98 projeyle 8. sıradadır" dedi.
 
Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise Sivas'ta iş arayan ciddi bir kitle olduğunu, bunun karşılığında da istediği vasıflarda eleman bulmakta sıkıntı yaşayan bir grup bulunduğunu söyledi.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfü İnciroğlu da bu hibe programı sayesinde çok sayıda dezavantajlı gruba ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. İnciroğlu, bu kapsamda ortak bir amaç çerçevesinde birleşmek ve mücadele etmek için özellikle sivil toplum örgütleri, kamu kuruluşları ve üniversitenin ayakları yere basan proje sunması halinde 21 milyon avrodan yararlanmalarının mümkün olacağını söyledi.
 
Konuşmaların ardından katılımcılara, söz konusu hibe programı hakkında bilgiler verildi.

21

Nisan

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B