• 21 Nisan 2014

Rektörümüz 2. Kalkınma Ajansları Açılış ve Kapanış Konferanslarına Katıldı

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın (İKA) ev sahipliğini yaptığı 2. Kalkınma Ajansları Konferansına katıldı.

Gaziantep'de gerçekleşen Toplantıya Gaziantep Valisi Erdal Ata, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürü Nahit Bingöl, İKA Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Madenoğlu, İpekyolu Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ile davetliler katıldı.

Toplantıda, Kalkınma Ajansı Kurul Başkanları ile istişare toplantısı yapıldı.

2.Kalkınma Ajanları Konferansının Kapanışı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleşti.

Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık aynı zamanda Zeugma Mozaik Müzesi konferans salonunda düzenlenen "2. Kalkınma Ajansları Kapanış Toplantısına katıldı.

Toplantıya Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın yanı sıra Gaziantep Vali Erdal Ata, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Gaziantep Milletvekilleri Deya Bakbak,  Ali Şahin, Şehitkâmil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, GTO Başkanı Eyüp Bartık, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Kalkınma Ajansları Kalkınma Kurulu Başkanları ve Genel Sekreterleri  katıldı.

Toplantıda Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz  "Önümüzde yeni bir dönem var ve başarılarla kendimizi mutlu hissedip rehavete kapılırsak tuzağa düşeriz" dedi. Türkiye'nin son 12 yılda her açıdan daha kalkınmış ülke haline geldiğini belirten Bakan Yılmaz, ülkenin, geçen yıl itibariyle 820 milyar dolarlık ekonomiye ulaştığını hatırlattı.

Toplantı ayrıca Ajans Kurul Başkanları ile istişarede bulunuldu.