Haberler

  • 17 Nisan 2014

Tasarım, Buluş, Patent ve Ticarileştirme Serüveni Konferansı Düzenlendi

Bireysel İnovasyoncu ve aynı zamanda Nuri Demiağ’ın torunu olan Bilge Kum, “Tasarım, Buluş, Patent ve Ticarileştirme Serüveni” adlı konferans verdi.
Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü) Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Teknoloji Fakültesi Dekanı Orhan Tatar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Orhan Tatar, “Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için herkesin çok çalışması gerekiyor. Tasarım konusunda ülkemiz bir hayli yol katetti. Yeni tasarımlarla yeni ürünleri dünya piyasasına kazandırmalıyız. Bugünkü konu tamda üretilen ürünlerin nasıl tasarlanacağı ve nasıl ticarete kazandırılacağı sorusuna ışık tutuyor. Bilge Kum hocama bu konferansa katıldığı için teşekkür ediyorum.” dedi.
“Bir şey tasarlayan her şey tasarlar” diyerek konuşmasına başlayan Bireysel İnovasyoncu Bilge Kum, “İlk olarak tekstil ürünlerinin tasarımını yapmakla başladım. O yıllarda farklı ürünler tasarlarak dikkat çekmeyi başarmıştım. Tasarım işine geç yaşlarda girmeme rağmen hızlı bir süreçte işlerim arttı diyebilirim. Kardeşimim Amerika’da bulunan eski marina evini restore etmeye gittim. Orada Türk usulu sedir yaptım. Ayrıca küçük alanları daha verimli nasıl kullanırım çabasında oldum. O evleri satan emlak firması yaptığım çalışmayı kataloğuna koyacağını söyledi ve bana ortaklık teklif etti. Ben düşünmek için zaman istedim, Türkiye’ye döndüm. Daha sonra 11 Eylül saldırıları oldu ve yurtdışından gelenlere o dönem soğuk bakıldı ve oğlumda izin vermedi zaten. Ben hayatım boyunca iş aramadım hep iş bana geldi.” şeklinde konuştu.
Kum, yaptığı iç mekan, klinik, tekstil ve bina tasarımı gibi çalışmaları slaytlar eşliğinde katılımcılara anlattı.
-REKTÖR KOCACIK’I ZİYARET ETTİ-
Kum, konferansın ardından Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık'ı makamında ziyaret etti.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar'ında katıldığı ziyarette Rektör Prof. Dr. Kocacık, Kum'a CÜ hakkında bilgi verdi.
Nuri Demirağ'ın torunu olmaktan dolayı gurur duyduğunu ifade eden Kum, "Sivas benim dede vatanım. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu vesileyle Cumhuriyet Üniversitesi'nin 40. yılını kutluyor çalışmalarınızda başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.
Rektör Prof. Dr. Kocacık, günün anısına Bireysel İnovasyoncu  Kum'a günün anısına çeşitli hediyeler takdim etti.
 

17

Nisan

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B