Haberler

  • 16 Nisan 2014

"Farklı Cerrahi alanlarda Kullanılabilen Modüler Cerrahi Stapler Tasarımı" Adlı Proje Kabul Edildi.

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Araştırma  ve  Uygulama  Hastanesi  Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim  Üyesi   Prof.  Dr.  Mustafa  Turan,  “TUBİTAK -  1511 - Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Programı” na yaptıkları başvuru sonrası   "Farklı  Cerrahi  alanlarda  Kullanılabilen  Modüler  Cerrahi  Stapler  Tasarımı"  adlı projenin kabul edildiğini belirtti.
 
Prof.  Dr.  Turan  projeyle  ilgili  bilgi  vererek  "Cerrahi  operasyonlarda  son  yıllarda  en  çok  kullanılan  malzemenin  başında  staplerlar (hazır dikiş ) gelmektedir.  Staplerlar,  derideki  ve dokulardaki yaraları  kapatmak,  barsak  ve  akciğerdeki  dokuları  birleştirmek  amacıyla  klasik dikişler  yerine  kullanılan hazır doku dikiş sistemleridir.   Ülkemizde  her yıl kullanılan  yüzbinlerce  staplerlar,  tek  kullanımlıktır  ve  yüksek  bedellerle  ithal edilmekte ve milyar dolar düzeyinde bir  kamu kaybına   yol  açmaktadır.  Bu  proje  ile  tekrar  kullanıma  olanak  sağlayan  modüler  tasarıma  sahip  ve  yeni  nesil  üzerindeki  kullanıcı  bilgi  ekranıyla  hekim  dostu  olan  stapler-hazır dikiş  sistemleri,  hekim-mühendis-sanayici  işbirliği  ile  geliştirerek  yerli  üretime  dönüştürülecektir. “  dedi.  
 
Prof.  Dr.  Turan  projenin toplam bütçesinin 1.3 milyon TL olduğunu  dile getirerek, “Bu bütçe bugüne dek üniversitemizde TUBİTAK’tan alınan en büyük destek. Bu proje ile üniversitemiz ileri teknolojik ürünlerin ülkemizde üretilmesine katkıda bulunacak ve  ülkemizin cari  açığının kapatılmasına destek olacaktır.” Şeklinde konuştu.
 
Prof.  Dr.  Turan,  projenin    baş danışmanlığını  yürüttüğünü  ve diğer proje ortaklarının  Ankara'da  İleri  Biyomedikal  Mühendislik  Teknolojileri  Ar-Ge  Ltd.  Şti – İBÜTEM  ve GÖKTÜRK  Şirketi  olduğunu söyledi.
 
Prof. Dr. Turan ayrıca mevcut kanser AR-GE projelerinin ve diğer proje süreçlerinin  de  yoğun bir şekilde devam ettiğini,  inşaatı bitmek üzere olan ve DPT tarafından desteklenen   İleri Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Merkezinin de  yakında teslim alınacağını ifade etti.
 
Prof. Dr. Turan, bu proje süreçlerinde desteklerini ve yardımlarını üst düzeyde sağlayan Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcıları ve üniversite personeline çok teşekkür etti. 

16

Nisan

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B