Haberler

  • 16 Nisan 2014

Üniversitemizde Bel Fıtığı Tedavisi Ameliyatsız Uygulanıyor

Cumhuriyet  Üniversitesi  (CÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi  Algoloji Bilim Dalı tarafından  2013 ortalarından itibaren ameliyatsız, kansız bel fıtığı tedavisi uygulaması olan intradiskal elektro terapi (IDET) yöntemiyle  bel fıtığının tedavisi başarı ile uygulanıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Algoloji Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı  Prof. Dr. Caner Mimaroğlu  uygulamanın çok iyi sonuçlar verdiğini ifade ederek, "Bölgemizde ilk olarak bu işlemi uygulamış olarak üniversitemize ve Sivas halkına hizmete devam etmekteyiz. Yine aynı şekilde bölgemizde ve üniversitemizde bir ilk olan ve Türkiye’de birkaç büyük merkezde yapılmaya başlanmış bir uygulama olan boyun fıtığının ameliyatsız tedavi yöntemi intradiskal laser plasmaterapi  yöntemi 08.04.2014 tarihinde kliniğimizde başarı ile uygulanmaya başlamıştır. Bu yöntemde boyun bölgesinde fıtıklaşmış ve boyun, omuz, kol, el ağrısına, kolda ve elde kuvvet kaybı ve uyuşmalara neden olan disk içerisine bel fıtığındaki gibi bir iğne ile görüntüleme cihazı eşliğinde girilmekte ve fıtıklaşan disk içerisine laser uygulanarak küçültülmektedir. Bu şekilde ameliyatsız ve anestezisiz bir uygulama yapılarak hastanın konforu sağlanmaktadır." dedi.

İşlem'in  yaklaşık  15-20 dakika sürdüğünü ve işlem sonrası hastaların  günlük hayatlarına normal şekilde devam  ettiğini belirten Prof. Dr. Mimaroğlu konuşmasını şekilde sürdürdü:  "Boyun fıtığı rahatsızlığı neredeyse bel fıtığı kadar sık olarak görülmekte ve hastaları son derece rahatsız etmektedir. Bu yeni ve en güncel yöntemle bu kadar sık görülen bu rahatsızlığın etkin tedavisine katkı sağlamanın mutluluğunu duymaktayız. Kliniğimizde halihazırda uyguladığımız yöntemler çoğunlukla bölgemizde ve ülkemizde ilk defa  uygulanan dünyadaki en güncel tedavi yöntemleri olup, en güncel yöntemleri Sivas halkına ulaştırmaya devam edeceğimizi bildirmek isteriz."

16

Nisan

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B