Haberler

  • 15 Nisan 2014

Üniversitemizde Akademik Yükselme Töreni Yapıldı

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ)’nde 2012-2014 yılları arasında Yrd. Doç. Dr. Doç. Dr. ve Prof. Dr. Unvanını almaya hak kazanan 142 akademik personel için tören düzenlendi.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen Akademik Yükselme Törenine Sivas Valisi Âlim Barut, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Prof. Dr. Sami Hizmetli, Sivas PMYO Müdürü Temel Yüksel, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Ömer Poyraz, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, CÜ’de 198 profesör, 144 doçent ve 402 yardımcı doçent olmak üzere 1.243 akademik personele sahip olduklarını belirterek, “Bu sayının oluşmasında arkadaşlarımız varlıklarıyla, katkılarıyla verdikleri desteğe ve ailelerine teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımız yapacakları çalışmalarla da üniversitemizin konumunu daha iyi yerlere getireceklerdir. Üniversitemiz öğrenci sayısı açısından 45.600 sayısıyla mevcut üniversiteler arasında 18. sırada yer alıyor. Tıp Fakültesi olarak devlet üniversiteleri arasında 38. sırada. Bu sıraları daha da yukarılara nasıl çekebileceğimizin çalışmalarını yapıyoruz. Katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Sizlerden sadece bir eğitimci değil aynı zamanda araştırmacı kimliğinizi de öne çıkararak üniversitemize ülkemize katkı sağlamanızı bekliyoruz. Ulusal ve uluslararası düzeyde de çıtayı yükselteceğinizi ümit ediyorum. Ayrıca yeni unvanlarınızın sizlere, ailenize ve üniversitemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
Profesör unvanı alan 26 akademik personel adına Prof. Dr. Öznur Gölbaşı, doçent olan 56 akademik personel adına Doç. Dr. Zekeriya Öztemur ve yardımcı doçentler adına da Yrd. Doç. Dr. Ebru Bozpolat konuşma yaptı. 
Konuşmaların ardından akademik yükselme unvanı alan 142 personele Vali Âlim Barut, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Prof. Dr. Sami Hizmetli, Genel Sekreter Prof. Dr. Ömer Poyraz ve diğer akademisyenler tarafından cübbeleri giydirildi.      
 

15

Nisan

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B