Haberler

  • 15 Nisan 2014

Rektör Yardımcımız, Turizm Haftası Etkinliklerine Katıldı

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Turizm Haftası etkinliklerine katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Yukarı Kızılırmak Kültür ve Doğa Yolu Projesinin tanıtımının yapıldığı programa Vali Âlim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, CÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcıları Halit Karakoç ve Teoman Karaca, Sivas Fotoğrafçılar Derneği üyesi ve CÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yavuz Siliğ, TV Programcısı Serdar Kılıç, Turizmci Yazar Haluk Özsevim, il protokolü ve çok sayıda öğrenci katıldı.
İlk olarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sivas Fotoğrafçılar Derneği tarafından düzenlenen Yukarı Kızılırmak Kültür ve Doğa Yolu Fotoğraf Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi.
Burada konuşan Doç. Dr. Yavuz Siliğ, “Yukarı Kızılırmak bölgesinde yer alan kültürel ve doğal güzellikleri yansıtmak adına dernek üyelerimizle fotoğraf çalışması yaptık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Vali Âlim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, CÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ve beraberindekiler serginin açılışını yaparak Doç. Dr. Siliğ’den fotoğraflar hakkında bilgi aldı.
Daha sonra Yukarı Kızılırmak Kültür ve Doğa Yolu Projesi’nin tanıtım toplantısına geçildi.
Programda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Halit Karakoç, Turizm Haftası hakkında bilgi vererek, “Geçtiğimiz yıl Sivas’a 274.000 turist geldi. Bu rakamlarla Sivas çevrede bulunan 9 il arasında 5, İç Anadolu’da bulunan 13 il arasında da 6. oldu.” dedi.
CÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ise turizm konusunda şehirdeki en önemli ayağın CÜ olduğunu belirterek, “45.000 öğrencisi bulunan üniversitemiz, Sivas’ın turizm faaliyetleri açısından en önemli ayağını oluşturmaktadır. Öğrencilerimizin yüzde 68’i şehir dışından gelmektedir. Bu öğrencilerimizi kayıt ettirmek yada mezuniyetleri için Sivas’a gelen aileler gezme ve şehrimizi tanıma fırsatı buluyor. CÜ Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu bu yıl öğrenci alımına başladı. Buradan yetişecek öğrencilerimiz şehrimizin tanıtımı açısından son derece önemli. Biz, CÜ olarak Sivas’ın tanıtımı ve turizm açısından elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. Turizm Haftası’nın hayırlı olmasını diliyor, Sivas’ın turizmde marka olması için elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.
Turizmin geçmişte deniz ve plaj olarak algılandığını dile getiren Belediye Başkanı Sami Aydın, “Günümüzde turizm çok gelişti. Çok ciddi bir ekonomik katkı haline geldi. Dünyada yıllık 1.200.000.000 insan çeşitli sebeplerden ülke dışına seyahat ediyor. Bu pastadan ülkemiz ise 35.000.000 civarında bir pay alıyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin turizm geliri 50.000.000.000 dolar civarındaydı. Görüldüğü üzere turizm ülkelerin ekonomilerine de çok büyük katkılar sağlıyor. Sivas ise bu paydan istenilen payı almış değil. Biz turizmi canlandırmak adına belediye olarak üzerimize düşeni kısa sürede yapmaya başlayacağız.” dedi.
Vali Âlim Barut ise şehrin turizm bölgeleri hakkında bilgi vererek, “Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi yapıları bünyesinde barındıran Sivas açık hava müzesi gibidir.” ifadelerini kullandı. 
Konuşmaların ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Yukarı Kızılırmak Kültür ve Doğa Yolu Projesinin tanıtımını yaparak projenin Sivas’a sağlayacağı katkıları anlattı.
Sivaslı olan TV Programcısı Serdar Kılıç ve Turizmci Yazar Haluk Özsevim de birer sunum yaparak bilgi ve tecrübelerini paylaşmasının ardından programa katkı sağlayanlara plaket takdim edildi.
 

15

Nisan

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B