Haberler

  • 10 Nisan 2014

TRT Medya Seminerleri Sona Erdi

TRT’nin 50. yıl kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Üniversitesi’nde (CÜ)  gerçekleştirdiği Medya Semineri sona erdi. Merkezi Amfi'de gerçekleştirilen Seminerlerin son gününde TRT spikerleri Fulin Arıkan ve Erdoğan Arıkan ile Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Taş, öğrenciler ile buluştu. 

TRT spikerlerinden Fulin Arıkan “Topluluk Önünde Konuşma ve Beden Dili” konulu sunumunda sesi ve konuşmalarıyla öğrencilere eğlenceli anlar yaşattı. Mesleğe girişini ve iyi bir spiker olmanın ana kurallarını anlatarak sunumuna başlayan Fulin Arıkan  “Hayaller insanların farkındalıklarını değiştirir. Eğer bir hayaliniz varsa peşinden gidin. Çünkü hayat hiç beklenmedik anda sürpriz yollar açabiliyor’’ dedi.
İnteraktif bir ortamda geçen sunumda iletişimde göz teması kurmanın ve beden dilinin önemini vurgulayan Arıkan  ilk izlenimin çok önemli olduğunu ve kişilerin birbirlerini ilk 30 saniyede tanıdıklarını dile getirdi. Arıkan etkili iletişimde kişinin duruşundan oturuşuna jest ve mimiklerinden kıyafetine kadar her şeyin çok önemli olduğunu ve her bir hareketin beden dilinde ayrı bir anlamı olduğunu kaydederek beden dilini doğru kullanmayı uygulamalarıyla gösterdi.
-İLETİŞİM ALANINDA İLETİŞİM FAKÜLTESİ MEZUNLARI İSTİHDAM EDİLMELİ-
TRT 50. Yıl Medya Semineri, TRT spikerlerinden Erdoğan Arıkan’ın “Spor Yayıncılığı ve Spor Spikerliği” konulu sunumuyla devam etti. Sunumunun başında iletişim fakültesi öğrencilerine geleceğe dair önerilerde bulunan Erdoğan Arıkan “Ben iletişim alanında iletişim fakültesi mezunlarının istihdam edilmesinden yanayım. Nasıl ki avukatlık diploması olmadan avukat olunamıyorsa, iletişim alanında da aynı yasal düzenlemeler gerekli, iletişim fakültesi diploması aranmalı. okulların özellikle de iletişim fakültelerinin bu işi bir meslek haline getirmeye çalışmaları gerekiyor. Ama bunun çabasını bile göremiyoruz. Hocalarımız okullara kabul edilmiş kendi kariyerlerini kurtarmış kişiler zaten. Hocalarımız için hayat bu ama buraya gelen öğrenciler için hayat dışarıda çok farklı. Buraya gelenler iyi bir eğitim alıp hayatlarını kurtaracaklar. Hepiniz idealist gençlersiniz. KPSS sistemini zorlamanız gerekir.  Bu sistemle alan dışından kişiler geldiği için sıkıntı oluyor. Burada size büyük görevler düşüyor. Bütün mesele aklınızı kullanmakta” ifadelerine yer verdi.
Arıkan sözlerinin devamında kariyerinden ve iletişimin öneminden söz etti.
Seminerlerde son olarak Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Taş, Medya ve Etik konulu sunumu yaptı. Öğrencilere medya ve etik konusunda önemli bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Taş, öğrencilerle tecrübelerini paylaştı.
Program sonunda İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol, TRT spikerleri Fulin Arıkan ve Erdoğan Arıkan ile Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Taş’a plaket takdim etti.
 

10

Nisan

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B