Haberler

  • 09 Nisan 2014

Kosova Büyükelçisi, Üniversitemizde Konferans Verdi

Kosova Büyükelçisi Avni Spahiu, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ)’nde "Dünden Bugüne Balkanlar" adlı konferans verdi.
CÜ Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konferansa Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Kosova Milletvekili Güner Ureya, Büyükelçi SPAHİU eşi Sebahat Spahiu, Rektör Prof. Dr. Kocacık'ın eşi Leman Kocacık,  Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Prof. Dr. Sami Hizmetli, Genel Sekreter Prof. Dr. Ömer Poyraz, İlbeyliler Derneği Başkanı Dr. Mesut Acıöz,  Sivas Kosova Dostluk Platformu Başkanı Mehmet Yarar ve Platform Onursal Başkan İş adamı Hüseyin Kaptan ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Konferansta konuşan Rektör Prof. Dr. Kocacık, iki ülkenin tarihsel ve kültürel bağlarının oldukça zengin olduğunu ifade ederek  "Biz iki kardeş ülkeyiz. Balkanlar bizim eski topraklarımız. Oradaki insanlar bizim kardeşlerimiz. Onlar üzüldüğünde bizimde canımız yanar. İki ülke arasında zaten bağlar var ama daha da gelişerek pekişecek. Üniversite olarak Priştine Üniversitesi ile ortak protokolümüz var. İki üniversite arasında hem öğretim üyesi hem öğrenci değişikliği ile ilgili protokolümüz var. Bunu hayatiyete geçireceğiz artık. Bunlar tabi iki ülke arasındaki bağları daha da güçlendirecek. Ne olursa olsun biz onlardan kopamayız onlarda bizden. Bence sayın Spahiu gerçek bir Osmanlı. Bu bağları güçlendirmek her bireyin bir vatandaşlık borcu. Ben katıldığınız için teşekkür ederek emeği geçenlere şükranlarımı sunarım" dedi.
Platform Onursal Başkan İş adamı Hüseyin Kaptan ve Kosova Dostluk Platformu Başkanı Mehmet Yarar'ın selamlama konuşmalarının ardından Büyükelçi Spahiu tarafından verilen ’nde "Dünden Bugüne Balkanlar" adlı konferansa geçildi.
Büyükelçi Spahiu, iki ülke arasındaki dostluğu işaret ederek, "Türk toplumunda bakan ve bakan yardımcılarımız bulunuyor. Birlikte güzel çalışmalara imza atıyoruz. Kosova bağımsızlığını ilan ettiğinde buna şüpheci davranan pek çok kesim vardı. Kosova'nın dengeleri kötü etkileyeceğine maalesef inananlar vardı. Fakat onlar tamamıyla hatalıydılar. Şu anda bölgede önemli istikrar sağlamış durumdayız. Kosova sınırlara açık entegre bir ülkedir. Biz insanlarımızın hayatlarını daha iyiye getirmek için Sırbistan ile aramızda olan meseleleri karşılıklı olarak görüşerek halletmeye çalışıyoruz. Biz bütün ülkelerle çok iyi ilişkiler geliştiriyoruz." şeklinde konuştu.
Konferans sonunda yapılan kura çekiminde CÜ’den 15 öğrenci Büyükelçiliğin davetlisi olarak 15 gün süre ile Kosova'ya gitme hakkı kazandı.
Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Kocacık,  Platform Onursal Başkan İş adamı Hüseyin Kaptan ve Kosova Dostluk Platformu Başkanı Mehmet Yarar tarafından Büyükelçi Spahiu'ye günün anısına plaket takdim edildi.
 

09

Nisan

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B