Haberler

  • 09 Nisan 2014

Kosava Büyükelçisi’nden, Rektörümüze Ziyaret

Konferans vermek üzere Cumhuriyet Üniversitesi’ne (CÜ) gelen Kosova Büyükelçisi Avni Spahiu, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık'ı ziyaret etti.
 
Rektörlük Senato Salonu'nda gerçekleşen ziyarette Büyükelçi Spahiu, kendini evinde hissettiğini belirterek, "Cumhuriyet Üniversitesi'nin, Priştine Üniversitesi ile yaptığı protokolden dolayı çok memnunum. Bende Priştine Üniversitesi'nde bir öğretim üyesiyim. Kosova Platformu'na bir kez daha teşekkür ederim yapılan işbirliğinden dolayı. Buradaki insanların Kosova halkına göstermiş oldukları samimi ve içten yaklaşımlarından dolayı teşekkür ederim. Kosova ve Türkiye arasında mükemmel ilişkileri bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bu ilişki çok büyük bir tarihe sahip bir ilişkidir. Aynı tarihi, aynı kültürü ve aynı dini inançları paylaşıyoruz. En zor zamanlarımızda Türkiye orada Kosova halkına yardım etmek için bulundu. Savaş esnasında binlerce insan Türkiye'ye getirildi ve burada mülteci hakkı tanındı. Türkiye tarafından insanlarımız desteklendi." dedi.
 
Büyükelçi Spahiu, Nato'nun parçası Türkiye'nin Kosova halkını koruduğunu dile getirerek şunları söyledi: "Bütün o zaman esnasında bizde Kosova'daydık. Yukardan atılan bombaların altındaydık. O esnada terör devam ediyordu. Türkiye ve Nato ülkeleri ile ilgili umutlarımız vardı. Uçakları gördüğümüzde sevinçten çığlık atardık."
 
Rektör Prof. Dr. Kocacık ise Büyükelçi Spahiu'yi Cumhuriyet Üniversitesi'nde ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek şöyle konuştu; "Sayın Büyükelçimiz çok güzel duygular ifade ettiler. Öncelikle tüm söylediklerine katıldığımı ifade etmek istiyorum. Kosova ile gerçekten kültürel, tarihsel bağlarımız hepimizin bildiği şekilde oldukça kuvvetli ve kendisinin de ifade ettiği gibi bu bağları geliştirmek her iki ülkeye de düşen görev Başbakanımızdan, bakanlarımıza kadar zaten onlar gerekli çabaları gösteriyorlar. İnşallah bizde üniversite bünyemizde kendisi de bir eğitimci olduğu için Kosova'daki üniversitelerle her türlü işbirliği ile hem hoca hem de öğrenci değişimi geliştirerek mevcut tarihsel, kültürel, bağlarımızı güçlendirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.
 
Sivas Kosova Dostluk Platformu Başkanı Mehmet Yarar'ın selamlama konuşmasının ardından Büyükelçi Spahiu, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık'a plaket verirken Rektör Prof. Dr. Kocacık ise Büyükelçi Spahiu'ye günün anısına çeşitli hediyeler takdim etti.
 
Ziyarette Kosova Milletvekili Güner Ureya, Büyükelçi Spahiu'nun eşi Sebahat Spahiu,  Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Prof. Dr. Sami Hizmetli, Genel Sekreter Prof. Dr. Ömer Poyraz, İlbeyliler Derneği Başkanı Dr. Mesut Acıöz,  Sivas Kosova Dostluk Platformu Başkanı Mehmet Yarar,  Onursal Başkan İşadamı Hüseyin Kaptan,  Milletvekili Danışmanı Semiha Ekinci de hazır bulundu.

09

Nisan

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B