Haberler

  • 09 Nisan 2014

TRT Medya Seminerleri Başladı

TRT tarafından düzenlenen Medya Seminerleri, kuruluşunun 40. yılını kutlayan Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ)’nde başladı.

CÜ Merkezi Amfi’de gerçekleştirilen “TRT’nin 50. Yılı Medya Eğitim Seminerleri”nin açılış programına Sivas Valisi Alim Barut, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör  Yardımcıları Prof. Dr. Sami Hizmetli ve Prof. Dr. Ali Erkul, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol, TRT Yayın Denetleme ve Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Alkaş ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından TRT 50. Yıl sinevizyon gösterisi ile devam eden programın açış konuşmasını yapan TRT Yayın Denetleme ve Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Alkaş, TRT ailesi olarak başarılarla dolu 50 yılı geride bırakmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti. 1 Mayıs 1964’te kurulan TRT’nin 31 Ocak 1968’de deneme başladığını anımsatan Alkaş, 31 Ocak’ta 50. yıl kutlamalarını başlattıklarını ve klasik kutlamaların aksine 50 yıla özel müzik albümleri, konserler, ses yarışmaları, üniversitelerde seminerler ve atölye çalışmaları düzenlediklerini bildirdi.
CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ise TRT’nin yarım asırdır kendini ispatlamış, herkesin kişiliğinin gelişiminde sahip olduğu değerlerin yerleşmesinde büyük rolü olan bir kurum, bir okul olduğunun altını çizerek kaliteli yayın anlayışından dolayı başta TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin olmak üzere tüm TRT yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Kocacık, CÜ’nün de 40. yılını kutladığını anımsatarak, medya seminerlerinin düzenlemesinde katkısı bulunan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol’a da teşekkür etti.
Sivas Valisi Alim Barut da, TRT ve CÜ’nün geleceğe güvenle bakan kuruluşlar olduğunu belirterek, "İki güzelliği bir arada yaşadığımızı fark ettik. Gelecekte üniversitemiz de var olacak, TRT de var olacak. Şu an da buradaki gençlerimiz üniversiteyi ve TRT'yi gelecek yüzyıllara taşıyacaklar. Milletimizin gururu olacaklar. TRT yayınlarıyla kültürümüze önemli hizmetlerde bulundu. Öyle bir aşama kaydetti ki bugün uluslararası bir haberleşme kuruluşu oldu ve büyük kuruluşlarla birebir rekabet edebilecek, onları geçebilecek seviyeye geldi. TRT, milli gururumuz haline geldi. Başta TRT Genel Müdürü olmak üzere tüm TRT ailesini kutluyorum” dedi.
Konuşmaların ardından TRT Yayın Denetleme ve Koordinasyon Kurulu Başkanı Alkaş, Sivas Valisi Barut ve Rektör Prof. Dr. Kocacık’a 50. yıl anısına plaket verirken, Rektör Prof. Dr. Kocacık da Alkaş’a hediye takdim etti.
Programın ikinci bölümü eğitim seminerleri ile devam etti. TRT Yapım Koordinatörü Osman Gökmen “Kamu Yayıncılığı ve TRT” ve TRT Yapım Koordinatörü Yardımcısı Selim Peksarı ise “Televizyon Programı Hazırlama” konularında öğrencileri bilgilendirdi.
Seminerlerin sonunda İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol, konuşmacılara günün anısına hediye takdim etti.
 

09

Nisan

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B