Haberler

  • 08 Nisan 2014

Aselsan Heyeti Üniversitemizi Ziyaret Etti

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Optik Mühendisliği Bölümü ve Optik Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin yapılandırılması ile ilgili olarak Aselsan A.Ş. temsilcileri ile yapılan aylık toplantıların ikincisi 4 Nisan 2014 tarihinde gerçekleştirildi. 
CÜ’de gerçekleştirilen toplantıya Aselsan A.Ş.’den altı kişilik bir heyet Genel Müdür Yardımcısı ve MGEO (Mikroelektronik Güdüm ve Elektro-Optik Grubu) Grup Başkanı Özcan Kahramangil başkanlığında katılırken, CÜ’den Prof. Dr. Hüseyin Sarı, Prof. Dr. Sezai Elagöz, Prof. Dr. Esin Kasapoğlu, Doç. Dr. Turhan Kurşun, Doç. Dr. Fatih Ungan, Doç. Dr. Ünal Yeşilgül, Yrd. Doç. Dr. Murat Köksal ve Yrd. Doç. Dr. Murat Okatan katıldı. 
Heyet görüşmelere Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık’ı makamında ziyaret ederek başladı. Rektör Prof. Dr. Kocacık, temeli Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz tarafından Teknokent arazisinde 16 Mart 2014 tarihinde atılan Aselsan Hassas Optik fabrikasının gelişim süreci hakkında, yeni kurulan şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirilen Kahramangil’den bilgi aldı. Aselsan heyetinin 1-2 Nisan 2014 tarihleri arasında Almanya Deggendorf Teknoloji Enstitüsünde gerçekleştirilen Birinci Avrupa Hassas Optik İmalatı Semineri’nden ayağının tozuyla gelerek CÜ’deki toplantıya katılan üyeleri, Rektör Kocacık’a Deggendorf Teknoloji Enstitüsünde kurulmuş olan Optik Mühendisliği Bölümü ve laboratuvar altyapısı hakkında bilgi verdi. Rektörlük makamına yapılan ziyaretin ardından Aselsan A.Ş. ve CÜ öğretim üyeleri arasında ortak yürütülebilecek projeler ve içerikleri hakkında görüş alışverişi yapıldı. Bir sonraki toplantının Mayıs ayı başlarında yapılmasını kararlaştıran heyet, toplantı sonrasında şehir merkezinin başlıca turistik noktalarını ziyaret etti.
 

08

Nisan

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B