Haberler

  • 04 Nisan 2014

Balkanlar ve Balkanlardaki Osmanlı Mimarisinden Örnekler Konferansı Düzenlendi

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) 40. yıl etkinlikleri kapsamında Edebiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından “Balkanlar ve Balkanlardaki Osmanlı Mimarisinden Örnekler” konulu konferans düzenlendi.

Kültür Merkezinde düzenlenen ve Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hakkı Acun ile Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet İbrahimgil konuşmacı olarak katıldığı konferansa Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Sami Hizmetli, CÜ Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Ömer Poyraz, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Demirci, Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı. 
Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Acun’un yıllar önce CÜ’de görev yaptığını belirterek, “Saygıdeğer hocalarımız Prof. Dr. Hakkı Acun ve Prof. Dr. Mehmet İbrahimgil’i burada görmekten dolayı gerçekten çok mutluyum. Aslında yabancı bir yere gelmediler. Yoğun çalışma programları arasında bize vakit ayırdıkları için kendilerine çok teşekkür ederim.” dedi.
“Balkanlarda Türk Kültür Mirası” konusundaki çalışmalarını anlatan Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet İbrahimgil, Balkanlar olarak adlandırılan bölgenin coğrafi sınırlamasını yaparak “Balkanlar ile bir kültür bağımız var. Balkanlarda beş buçuk asıra yakın bir süre Osmanlı hakimiyeti olmuştur. Bu süreçte birçok tarihi ve kültürel yapı ortaya konmuştur. Yaklaşık olarak 15 bin dolaylarında yapının varlığından kaynaklarda bahsediliyor. Ancak zamanla bu eserler ciddi anlamda tahrip edilmiş. Bizde bu bölgede atalarımızın armağanı olan bu eserlerin restorasyonlarını yapıyoruz. Belki hepsini yapamıyoruz ama çok çok önemli olan yapıların yeniden kazanmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.
Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Acun ise Balkanların Türkiye’nin arka bahçesi olduğunu söyleyerek, “Balkanlar en büyük sulh ve sükûn dönemini Osmanlı Devleti zamanında yaşamıştır. Biz Balkanlara medeniyeti götürdük. Bugün hangi balkan ülkesine bakarsanız bakın en az üç bin beş yüz Türkçe kelime görürsünüz. Balkanlar bizim kültürümüzle yoğrulmuştur.” dedi. Prof. Dr. Acun, konuşmasının ardından Balkanlarda yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Konuşmaların ardından CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul tarafından, Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Acun ile Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet İbrahimgil’e plaket takdim edildi.
 

04

Nisan

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B