Haberler

  • 03 Nisan 2014

Rektörümüz Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürleri Toplantısına Katıldı

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü ve aynı zamanda Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Kurul Başkanı Prof. Dr. Faruk Kocacık, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Birinci Grup İl Müdürleri Toplantısı'na katıldı.
 
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Ticaret  ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Zeki Özdemir,  Verimlilik Genel Müdürü Anıl Yılmaz,  Bilim Sanayi ve Teknoloji İl  Müdürü Tanzer Erdem, Şehir ve Sanayi İşbirliği İle İlgili Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ertan Buyruk, Cumhuriyet Teknokent Müdürü  Yrd. Doç. Dr. Hacı Ali Ertaş ve il müdürleri katıldı.
 
Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, ekonomi başta olmak üzere birçok alanda küresel bir pazara dönüştüğünü, ülkelerarasında sınırların kalktığını ve bilginin gücü tayin ettiği dünyada bilgiyi üreten ve ürettiği bilgiyi teknolojik ve sürdürebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde ürüne dönüştürebilen toplumların müreffeh ve güçlü ülkeler haline geldiğini söyledi.
Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü ve aynı zamanda Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Kurul Başkanı Prof. Dr. Faruk Kocacık ise her şeyin teknolojiye dayalı hale geldiğini ifade ederek, “Teknoloji tabanlı olmayan hiçbir şey makbul değil. Teknoloji ekonomi olsun,  siyasal olsun, sosyal olsun her şeyin temelinde yer alıyor. Teknolojinin temelinde hem bilim, hem de teknolojik araştırma yer alıyor. O halde şu sonuca varıyoruz; eğer bir yenilik bir ilerleme olacaksa mutlaka teknoloji tabanlı olması gerekiyor. Bilimin kullanıldığı teknolojik üretime ihtiyaç var, bu gerçeği hepimiz kabul ediyoruz. Bunu yaparken üretim kalitesi yüksek, üretim maliyeti düşük ürünlere ihtiyacımız var. Neden?  2023 hedefimiz var.  2023 hedefi nedir? 500 milyar dolar ihracat yapmak. Bunu yaparken ekonomisi gelişmiş en büyük 10 ülke içinde yer almak. Ve bunu gerçekleştirebilmek içinde gayri safi milli hasılamızın  %3’nün Ar-Ge'ye ayırmış durumundayız. 500 milyarlık ihracat hedefine ulaşmak mevcut ürünlerin hacmini genişleterek mümkün değil. Bunu bununla yapamayız, yeni ürünlere ihtiyaç var. Yeni ürünlerde bilimi kullanarak teknoloji tabanlı, yüksek kaliteli düşük maliyetli üretim yaparak gerçekleşebilir." dedi.
 
SANAYİCİLERİMİZ VE BİLİM ADAMLARIMIZI BULUŞTURUYORUZ-
 
Hedeflere uygun yapılanma içinde olduklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Kocacık, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Bunu yaparken sorumluluklarımızı unutmuyoruz. Üniversite sadece eğitim öğretim değil, onun yanında bölgenin gelişmesine önderlik etmek ve gelişimini sağlamakla da yükümlüyüz. Ve bunu sağlamak amacıyla da şehrin ve sanayicilerimizin beklentilerine uygun ders programlarının düzenlenmesinden tutun istihdam taleplerine uygun düzenlemeler yapıyoruz. Sanayicilerimizle bilim adamlarımızı ortak projelerde buluşturmak orijinal ve yeni ürünler ortaya koymak için çaba gösteriyoruz.  Bütün bunları yaparken elbette tek başımıza yapmıyoruz. Bütün kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Ben bu kapsamda  Şehir ve Sanayi İşbirliği İle İlgili Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ertan Buyruk, Cumhuriyet Teknokent Müdürü  Yrd.Doç. Dr. Hacı Ali Ertaş arkadaşlarıma gerçekten teşekkür etmek istiyorum, canla başla çalışıyorlar."
 
Rektör Prof. Dr. Kocacık,  konuşmasının devamında ORAN Kalkınma Ajansı hakkında bilgi verdi.
STSO Başkan Yardımcısı Özdemir ise "Organize Sanayi Bölgemizde gelişim günden güne hızlı bir şekilde gelişmektedir. Sivas bir maden kenti olması vasfıyla OSB’de de madencilik ve mermer sanayi ağırlıklı olmak üzere sanayi sektörü bu şekilde gelişim göstermiştir" dedi.
 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erdem ise yaptıkları faaliyetlerden bahsederek toplantının güzel geçmesi temennisinde bulundu.
 
Konuşmaların ardından Uzman İlhami Şan  Verimlilik Genel Müdürü Anıl Yılmaz sunumlarını yaptı. 

03

Nisan

2014

Haberler