• 27 Mart 2014

Vali Âlim Barut'tan, Rektörümüze Ziyaret

Sivas  Valisi Alim Barut, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık'ı ziyaret etti.
Ziyarette Vali Barut, "Sivas’ta göreve başlayalı bir ayı doldurmadım ama Valilik olarak görev yaptığım yerlerde üniversite camiasıyla ilişki kurmak,  onlarla oturmak, sohbet etmek, üniversite hakkında bilgi almak beni son derece mutlu ediyor. Biliyorum ki üniversitede yetişen gençler bu milletin geleceği. Bu milletin geleceğini elinde tutan arkadaşlarımla biraraya gelmiş olmak beni ziyadesiyle memnun ediyor. Bende bu yerleşik ve 40 yılını aşmış Cumhuriyet Üniversitesi'ni görmek, burayı tanımak için geldim. Arkadaşlarım beni çok güzel karşıladılar. Kendilerine buradaki görevlerinde başarılar diliyorum. Çünkü arkadaşlarımın başarısı Türkiye'ye konulmuş bir tuğla, güzel bir yapı, güzel bir geleceğin inşası." dedi.
Rektör Pof. Dr. Faruk Kocacık ise "Sayın Valimiz bir aydır görevdeler. Sık sık biraraya geliyoruz. Kendisinin her konuya önem vermesi, eğilmesi ve bu çerçevede üniversitemize bakış açısının olumlu olması da bizi motive ediyor. Yapacaklarımızı daha şevk ve gayretle yapacağız inşallah. Kendisinin desteklerine ve nezaket ziyaretine çok teşekkür ediyorum. Her zaman kendilerini burada görmek ve birlikte olmak istiyoruz. İnşallah Sayın Valimizin öngördüğü dilekleri, birlikte çalışmalarımızla gerçekleşir. Gençleri hayata, topluma faydalı bireyler olarak yetiştirip görevimizi yapmanın huzurunu yaşarız. Kendilerine bize verdikleri destek ve ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.
Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul ve Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz da ziyarette hazır bulundu.