Haberler

  • 27 Mart 2014

Üniversitemizde, Bir Farkındalık Söyleşisi Düzenlendi

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ)’nde "Bir Farkındalık Söyleşisi" adlı program düzenlendi.
Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmet Kulübü ve Büyük Akademi Kulübü tarafından Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Rektör Prof. Dr. Kocacık söyleşide yaptığı konuşmada, "Sosyal Hizmet Kulübümüzle birlikte gerçekten güzel bir etkinliğe vesile olduk bugün. Cumhuriyet Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde bazı kurslarımız etkinliklerimiz başlayacak. Belediyemizin de bu konuda güzel çalışmaları var. Bu tür çalışmalara her zaman Üniversite olarak destek vereceğiz. Üniversitemiz 40 yaşında 09 Şubat 2014'den 09 Şubat 2015 tarihine kadar 40.'ıncı yıl etkinlikleri kapsamında  en önemlilerinden “engelsiz üniversite” projesi ile engelleri kaldırma sürecini programladık. Bu çerçevede Rektörlük binamızdan ve diğer binalarımızdan başlayarak tüm binalarımıza asansör, lavabo ve benzeri her tür çalışılması için CÜ Yapı İşleri Daire'mize talimat vererek hazırlıklarımız tamamlandı. İnşallah 2015 Şubat ayına kadar Üniversitemiz engellerini aşmış bu konuda örnek olacak bir noktaya geleceğiz. Ben programı düzenleyenlere ve emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Avcı ise engelli olmayan öğrencilerin programa ilgi göstermesinden dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, "Engellilerimizle ilgili bir farkındalık yaratmak için engellilerin, engellerini nasıl daha fazla kaldırabiliriz noktasında burada panelistlerimizi dinleyeceksiniz. Yarınki bakış açınız,  bugünkünden daha iyi olacağından eminiz. Sivas Belediyesi olarak gerek engellilerle ilgili gerek sosyal faaliyetlerle ilgili Cumhuriyet Üniversitemizin yanında olduk, yanında olmaya da devam edeceğiz." şeklinde konuştu.
Sivas Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü Sosyal Projeler Koordinatörü Ahmet Dağüstü'nün yönettiği söyleşide, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Türkiye Engelli Sporunun Öncüsü Profesyonel Sporcu Ayhan Metin, İşitme Engelli / İşaret Dili Eğitmeni Sivas Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü Engelliler Koordinasyon Merkezi-Eğitmen Mustafa Epik, Engelli Birey ve Aileleri Çalışmaları Yetkilisi Umut Koşan kendi başarılarını ve hayatta karşılaştıkları zorlukları öğrencilerle paylaştı.
Söyleşi sonunda panelistlere plaket verildi.

27

Mart

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B