• 24 Mart 2014

İSLAM’DA HZ. PEYGAMBER’İN SÜNNETİNİN YERİ ADLI KONFERANS DÜZENLENDİ

Cumhuriyet Üniversitesi   (CÜ)  İlahiyat Fakültesi Dekanlığınca  “İslam’da Hz. Peygamber’in Sünnetinin Yeri” adlı konferans düzenlendi.
İlahiyat Fakültesi  Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Müftü Recep Şükrü Balkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz,  İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Erturhan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Durmuş Aslan'ın okuduğu Kur' an- ı Kerim tilavetini ardından  Dekan Prof. Dr. Erturhan, yaptığı konuşmada Prof. Dr. Yunus Apaydın'ın büyük bir ilim adamı olduğunu ifade ederek, "Hocamız özellikle fıkıh konusunda otoritedir. Özellikle usul fıkıh alanındaki bilgilerini kitaplaştırmasını tüm herkese  vafi, şafi ve kafi bir şekilde hazırlamalarını kendilerinden rica ediyoruz." dedi.
Erciyes  Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yunus  Apaydın tarafından “İslam’da Hz. Peygamber’in Sünnetinin Yeri” adlı konferans  gerçekleştirildi.

Konferansın ardından Rektör Prof. Dr. Kocacık, günün anısına Prof. Dr. Apaydın'a plaket takdim etti.