• 24 Mart 2014

Denetimli Serbestlik Konusunda Seminer Düzenlendi

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ)’nde “Denetimli Serbestlik Sisteminde Sosyolog, Psikolog ve Sosyal Çalışmacı İstihdamı” adlı seminer düzenlendi. 40. Yıl etkinlikleri kapsamında Sosyoloji Kulübü tarafından CÜ Kültür Merkezinde düzenlenen seminere Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel, Sosyoloji Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cemal Yalçın, Sosyoloji Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Zafer Cirhinlioğlu, Yrd.Doç.Dr. Sevda Mutlu, Yrd. Doç. Dr. Ziynet Bahadır ve çok sayıda öğrenci katıldı. “Denetimli Serbestlik Sisteminde Sosyolog, Psikolog ve Sosyal Çalışmacı İstihdamı” konulu seminerde Denetimli Serbestlik Uzmanı Sosyolog Ümit Özgür Özatakan, konuyla ilgili bilgi vererek, “ABD ve Avrupa Birliği’nin bazı ülkelerinde yüz yıllık geçmişi olan denetimli serbestlik çalışma alanı en çok 2005 yılında hukuk sistemine girmiştir. Ülkemizde sosyoloji, psikoloji ve sosyal hizmet uzmanlarının istihdam sağlaması açısından önemli bir kurumdur.” dedi. Özatakan, kişilere verilebilecek yükümlülükler ve iyileştirme çalışmalarının yöntemleri gibi konularda bilgilerini paylaştı. Program soru-cevap şeklinde devam etti.