Haberler

  • 21 Mart 2014

ÂŞIK VEYSEL ÜNİVERSİTEMİZDE ANILDI

Cumhuriyet  Üniversitesi Sivas Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (CÜSAM) tarafından Âşık Veysel'in  41.'inci  Ölüm  Yıldönümü  anısına "Âşık Veysel" adlı panel düzenlendi.
 
CÜ  Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz,  Prof. Dr. Sami Hizmetli, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarı, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
 
Panelde konuşan Rektör Prof. Dr. Kocacık, "Âşık Veysel'in sadece Sivas'ın değil Türkiye genelinde hoşgörü dayanışma, kardeşlik, bilgi kavramlarının temelinin atılmasında büyük emeği olan Veysel'e çok şey borçluyuz. Özellikle  gençlerimiz bunun farkında olmasını istiyoruz. Bu vesile ile Sivas Araştırmalar Merkezi Müdürü sayın Yrd. Doç. Dr. Doğan Kaya başta olmak üzere etkinliğin gerçekleşmesinde katkısı olan emeği olan ve katılım  gösteren herkese teşekkür ediyorum. Etkinliğin güzel bir şekilde geçmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
 
Yöneticiliğini Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeref  Boyraz'ın yaptığı panelde  Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Esma Şimşek, Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi  Doç. Dr. Bayram Durbilmez, Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebru Şenocak, Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi  Türk Halk Bilimi Bölümü Öğretim Üyesi  Yrd. Doç. Dr. Doğan Kaya Âşık Veysel'in hayatı, eserleri, yaşam biçimi gibi konularda sunum gerçekleştirdi. Âşık Veysel anısına verilen konserin ardından  Rektör Prof. Dr. Kocacık ve yardımcıları  panelistlere  günün anısına plaket takdim etti. 

21

Mart

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B