• 21 Mart 2014

SİVAS'TA TOPLUMSAL FARKINDALIĞI CÜSEM BAŞLATIYOR

Cumhuriyet Üniversitesi’nin Sosyal Sorumluluk Projelerine destek çalışmaları kapsamında, “ötekileştiren değil”, “birlikte yaşayabilen bir toplum için” sloganıyla Cumhuriyet Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi(CÜSEM)’nin önderliğinde Engelli Birey ve Aileleri Çalışmaları (EBİAL) ve Çatıkatı Eğitim Kültür Sanat Derneği işbirliğiyle 3 aşamalı ‘Kent Yaşayanları İçin Farkındalık Eğitimi’ başlayacak. Cumhuriyet Üniversitesi Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Ömer Poyraz, CÜSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mazlum, Engelli Birey ve Aileleri Çalışmaları Yetkilisi Umut Koşan ve Çatıkatı Eğitim Kültür Sanat Derneği Yetkilisi Murat Coşkun arasında protokolü imzalanan eğitimde üniversite personeli için farkındalık atölyesinin yanı sıra ailesinde engelli birey bulunmayan ebeveynler için “Aile İçinde Çocuğun Ötelenmesine Karşı Ebeveyn Eğitimi” ve “Ailesinde Engelli Birey Bulunan Ebeveynler” için; “Engelli Çocuğun Bilinçdışı Dışlamasına Karşı Ebeveyn Eğitimi” gerçekleştirilecek. Anne babalara yönelik çocuk odaklı eğitimin koordinatörlüğünü EBİAL yürütücüsü ve aile danışmanı Umut Koşan üstleniyor. Eğitimde Çocuk Gelişimci Ezgi Koman, Uzman Psikolog Fatma Zengin, İnsan Hakları Eğitmeni ve Mimar Mehmet Onur Yılmaz ile NLP ve Stres Yönetimi Uzmanı Elçin Ünlü eğitim atölyesi düzenleyecekler.