• 13 Mayıs 2010

Engellilere Yüzme Eğitimi Verildi

Sivas Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü, Özürlüler Koordinasyon Merkezi ile Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO),Sivas Engelli  Dernekleri Platformu'nun organizesi ile Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda engellilere yüzme eğitimi  verildi.Sivas Görme Engelliler Spor Kulübü, Bedensel Engelliler Spor Kulübü ve İşitme EngellilerSpor Kulübü'nün üyelerinin katılımıyla gerçekleşen  programa,Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı,Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr.İlyas Dökmetaş,Besyo Müdürü Prof.Dr.Mehmet Çimen,Engelli Dernekleri Platformu  Başkanı Tuncay Köse ile engellilerkatıldı.Programda Üniversitemiz Besyo Öğretim Görevlisi ve yüzme antrenörü Mahmut Karakollukçu tarafından engelli bireylere yüzme eğitimi verildi.Karakollukçu, bedensel,görme,işitme ve ortopedik engellilere nasıl yüzecekleri konusunda bilgi verdi.Yüzme bilen engelli bireyler büyük havuzda yüzerken,yüzme bilmeyen engelliler ise küçük havuzda Karakollukçudan eğitim aldı.Yüzme kursunu,Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı,Rektör Prof.  Dr.İlyas Dökmetaş,Besyo Müdürü Prof.Dr.Mehmet Çimen, Belediye Sosyal İşler Müdürü Ahmet Eyce ile Engelli Spor Kulüplerinin Başkanları ve temsilcileri birlikte izledi.

Mayıs

2010